Rekonstrukce chebského areálu Lokomotiva proběhne po etapách

20. říjen 2015

Na tři etapy bude rozdělena plánovaná rekonstrukce sportovního areálu Lokomotivy v Chebu. Každá z nich by přitom měla stát asi 40 milionů korun. V příštím roce chce město připravit projekt.

„V současné době stále ještě jednáme s fotbalisty a házenkáři o budoucí podobě areálu. Zatím je dohodnuto, že současné fotbalové hřiště nahradí dvě nová a menší. Jedno s umělou trávou, druhé bude mít přírodní povrch," uvedl starosta Petr Navrátil.

Areál získalo město do svého majetku od TJ Lokomotiva jako kompenzaci za půjčky, které v posledních letech klubu město poskytlo. S areálem ale dostalo město i povinnost hradit provoz. Jen sportovní hala stojí město 2,5 milionu ročně, dalších asi 400 tisíc údržba trávy a zeleně. Další prostředky do správy areálu dávají samy sportovní kluby.

Podle dosavadních plánů by se měly zbourat poškozené tribuny a obě nová hřiště by se měla přesunout blíže parkovišti v ulici Na Hradčanech. Město zvažovalo i návrh házenkářů, aby se rozšířila kapacita sportovní haly. To ale nebylo technicky možné.

Z jakých prostředků a kdy bude Cheb rekonstrukci provádět, zatím není zcela jasné. Radnice věří, že se jí podaří získat dotaci. I na tom bude zřejmě záviset, kdy a v jakých krocích rekonstrukce proběhne.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio