Barcelona už přes měsíc venku nevyhrála. Další pokus má v LM proti BATE Borisov

Fotbalisté Barcelony předvádějí na domácím stadionu pravidelně velkolepou show, ale na hřištích soupeřů se katalánskému klubu příliš nedaří. Už více než měsíc venku Barcelona nevyhrála. Dnes má v Lize mistrů šanci to změnit. Večer ji čeká zápas v Minsku, kde se utká s BATE Borisov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj Realu s Barcelonou o španělský titul může být bez vítěze. Na snímku kanonýr Barcelony Lionel Messi

Souboj Realu s Barcelonou o španělský titul může být bez vítěze. Na snímku kanonýr Barcelony Lionel Messi | Zdroj: Reuters

Španělská Celta Vigo nepatřila v posledních letech mezi často jmenované kluby a možná ji podcenila i sama Barcelona, která na jejím hřišti prohrála před třemi týdny vysoko 1:4.

K tomu porážka v Seville a v Lize mistrů remíza v Římě s tamním AS, to není příliš dobrá bilance katalánského klubu z poslední doby.

Barceloně navíc chybí zraněný Lionel Messi. Španělský šampion tak nemá situaci před večerním utkáním na hřišti běloruského BATE Borisov úplně jednoduchou.

„Když zvážíte, jaká je úroveň celé soutěže, tak můžete říct, že nejsme favority. Každý dokáže hrát vyrovnaný zápas s každým a můžete jen doufat a věřit ve svou vlastní sílu a odhodlání,“ říká trenér Barcelony Luis Enrique.

Na druhé straně, koho jiného by měl jeden z nejslavnějších klubů porazit. S BATE Borisovem se Barcelona utkala v Lize mistrů dvakrát a skóre 9:0 z těchto zápasů naznačuje, že by si večer měla snadno poradit.

Ostře sledovaným úterním zápasem LM bude také souboj Arsenalu Londýn s Bayernem Mnichov, ve kterém už trenér anglického celku nebude riskovat a pošle do branky Petra Čecha. Arsenal totiž po dvou porážkách nutně potřebuje doma zvítězit, aby si zachoval reálnou šanci na postup ze skupiny.

Chelsea zavítá do ukrajinského Dynama Kyjev, kde potřebuje napravit prohru ze hřiště FC Porta. Portugalský klub čeká doma duel s izraelským Maccabi Tel Aviv. Napínavé utkání se odehraje také na stadionu Bayeru Leverkusen, který přivítá AS Řím. Španělská Valencia se doma utká s belgickým Gentem, francouzský Lyon nastoupí v Petrohradu a v Záhřebu domácí Dinamo přivítá Olympiakos Pireus.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme