Stanice Plus míří na VKV, vysílat bude 24 hodin

20. říjen 2015

Stanice ČRo Plus, která se věnuje především analytické publicistice, vstoupí 2. listopadu na VKV. Její posluchači se budou moci těšit na rozšířené programové schéma a nové pořady. Plus bude vysílat čtyřiadvacet hodin denně a naladit si ho bude moci téměř 60 procent obyvatel České republiky.

„Vstup stanice mluveného slova Plus na VKV byl jedním ze strategických cílů, které se Českému rozhlasu podařilo pod mým vedením naplnit. Plus bude mít nyní možnost zasáhnout svým programem větší množství obyvatel,“ uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Stanice Plus zatím vysílá na VKV jen v Praze a okolí v dopoledním a odpoledním bloku. Jinak Český rozhlas vysílání této stanice šíří digitálně a v pásmu středních vln. Pro šíření stanice Plus budou využity kmitočty, které Český rozhlas získal především optimalizací vlastní sítě.

„Stanice Plus bude svůj program stavět na čtyřech pilířích: politika, společnost, byznys a věda. Český rozhlas rozšířeným vysíláním stanice Plus doplní své portfolio stanic po vzoru vyspělých mediálních domů západní Evropy,“ řekl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Stanice Plus bude od Radiožurnálu přebírat Hlavní zprávy v 12:00 a 18:00. Na Plus naopak přejde pořad Šedesát minut. Stanice Plus do svého vysílání zařadí nové pořady. Bude mezi ně patřit například pořad „Jak to bylo doopravdy“, jehož cílem je napravovat nepřesnosti a polopravdy o historických událostech či osobnostech. Diskusní pořad „Kritický klub“ pak ve středu nahradí pořad „Kořeny“. Stanice do svého programu počítá i se zařazením satiry.

„Naším cílem je, aby se počet posluchačů stanice Plus v dohledné době minimálně zdvojnásobil. Odhaduji, že to za pár měsíců může být v denním dosahu víc než 60 tisíc posluchačů, v týdenním poslechu přes 100 tisíc posluchačů. S velkým růstem návštěvnosti a poslechovosti počítáme také na webu, v aplikacích a podcastech, kde bude mít Plus velkou podporu Centra nových médií,“ uvedl šéfredaktor stanice Plus Alexandr Pícha.

Celoplošná stanice Plus začala vysílat 1. března 2013. Nabízí analytickou publicistiku, komentáře, diskuse, interaktivní pořady. Analyzuje současnost a aktuální dění v širších souvislostech společenských, historických, ekonomických či kulturních. Český rozhlas Plus je také informačním kanálem pro témata z oblasti vědy a techniky nebo historie.

Spustit audio