Do krajských voleb půjdou Starostové a nezávislí bez TOP 09

Starostové a nezávislí (STAN) nebudou v krajských volbách kandidovat v koalici s TOP 09. Nově si našli partnery z regionálních středových seskupení. Až na dva kraje už mají podle místopředsedy hnutí Petra Gazdíka spolupráci dohodnutou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby 2014

Volby 2014 | Foto: Filip Jandourek

„V naprosté většině krajů České republiky se nám podařilo místní scénu vyčistit. To znamená najít taková menší regionální hnutí, která předtím dostávala v krajských volbách dvě, tři, čtyři procenta hlasů. My s nimi budeme spolupracovat v krajských volbách. V současné době diskutujeme o programu,“ přiblížil Gazdík.

S TOP 09 ovšem Starostové a nezávislí vyjednávají o společných kandidátech pro senátní volby, i když jen v některých obvodech.

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek upozornil, že to pro jeho stranu není žádná novinka: „To je čtyři roky stará informace. My to všichni víme od smlouvy v roce 2012, kdy jsme se takto dohodli.“

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme