Uvidíme, těší se Krýzl na novou sezonu. Problémy se zrakem vyřešil operací

Světový pohár alpských lyžařů začíná tradičně obřím slalomem. Nejzkušenějším ze čtyř Čechů v rakouském Söldenu bude Kryštof Krýzl, který si hodně slibuje od toho, že ve 29 letech na své lyžování zase díky operaci pořádně uvidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kryštof Krýzl nově nosí brýle, v závodě mu pomohou kontaktní čočky

Kryštof Krýzl nově nosí brýle, v závodě mu pomohou kontaktní čočky | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Oči jsou zásadní, kdyby se něco pokazilo, je konec. Kdybych nesportoval, tak bych na operaci asi nešel, takhle jsem se pro ni rozhodl, protože to jinak nešlo,“ vysvětluje své rozhodování před operací očí lyžař Kryštof Krýzl.

Na problém s očima mu při běžné prohlídce přišli sice už vloni, a protože mu lékaři operaci rohovky nedoporučili, minulou sezonu závodil s kontaktními čočkami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Starosti Kryštofa Krýzla se zrakem vyřešila operace, zjistil reportér ČRo Jan Kaliba

Jeho zápasení s touto pomůckou vyvrcholilo při slalomu na únorovém MS, kdy se mu těsně před startem čočka přetočila, a tak na trati na levé oko vůbec neviděl.

„Řekl jsem si, že s čočkama už jezdit nechci. Jezdil jsem bez nich, ale už to bylo na hraně omezení. Tyhle operace jsou zmáklé tak, že člověk funguje okamžitě. Měsíc se nemá nic dělat, ale po dvou týdnech jsem byl na lyžích,“ přibližuje účastník tří olympijských her svou rekonvalescenci.

„Levé oko ještě není stoprocentní, ještě tam možná bude nějaká reoperace, ale už je to úplně někde jinde,“ říká. Nedělní závod v Söldenu bude tedy pro Krýzla nejen vstupem do nové sezony, ale po dlouhé době i prvním, na který bude mít v nejvyšší možné kvalitě seřízené nejenom lyže, ale i oči.

„Cítím poměrně velký rozdíl. Při jízdě nad tím nepřemýšlím, ale mozek reaguje rychleji, je to přirozenější. Člověk má vidět, a když nevidí, je tam něco špatně,“ věří Kryštof Krýzl. Svými výkony si ale jistý stále není a pro následující sezonu zvolil padnoucí motto: „Uvidíme.“

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme