Petr Čech vychytal Bayern. Arsenal si výhrou 2:0 uchoval šance na postup

Svůj zatím nejpovedenější zápas odchytal v dresu Arsenalu brankář fotbalové reprezentace Petr Čech. Vynikajícími zákroky pomohl londýnskému týmu k vítězství 2:0 a prvním bodům ve skupině F Ligy mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech zneškodňuje jednu ze šancí Bayernu Mnichov

Petr Čech zneškodňuje jednu ze šancí Bayernu Mnichov | Zdroj: Reuters

Arsenal byl po dvou zápasech v tabulce skupiny F bez bodu a Bayern potřeboval nutně porazit. Na domácím hřišti se bavorskému velkoklubu spíše bránil, přesto byly k vidění šance na obou stranách. Čech musel předvést výborné zákroky proti Alcantarovi či Costovi. Proti útočníkům Arsenalu zase zasáhl Manuel Neuer.

Klíčové zákroky předvedla česká reprezentační jednička po přestávce proti dvěma velkým šancím mnichovského kanonýra Lewandowského, obě situace ale ustál a mohl sledovat, jak v 77. minutě jeho konkurent Neuer promách Cazorlův centr z přímého kopu a od Girouda se míč odrazil do branky.

Gólovou pojistku na 2:0 přidal v nastaveném čase po rychlém protiútoku Mesut Özil a Arsenal získal do tabulky skupiny F první tři body. Před ním je kromě Bayernu i Olympiakos, který zvítězil v Záhřebu 1:0 brankou Browna ze 79. minuty.

Mimo postupové pozice zůstává také bývalý Čechův klub, londýnská Chelsea. Tým Josého Mourinha remizoval na hřišti Dynama Kyjev 0:0 a ve skupině G je třetí právě za ukrajinským týmem a Portem, které pod vedením nejmladšího kapitána v historii soutěže, 18letého Rúbena Nevese, porazilo Maccabi Tel-Aviv 2:0.

Největší gólovou přestřelku sledovali diváci v Leverkusenu v zápas skupiny E proti AS Řím. Domácí po 20 minutách a dvou brankách Hernándeze vedli 2:0, 15 minut před koncem ale už prohrávali 2:4, když vyrovnal Danielle de Rossi a trefili se i Pjanić a Falqué.

V závěru však během dvou minut vyrovnali Admir Mehmedi a Kevin Kampl na konečných 4:4. Připravili tak římský tým o první výhru v soutěži, naopak Leverkusen je druhý za Barcelonou.

Nejblíže k jistotě postupu má po třech odehraných kolech Petrohrad ve skupině H. Zenit porazil Olympique Lyon 3:1 a má 9 bodů. S šesti body ho pronásleduje Valencie, která díky vlastnímu gólu Mitroviće porazila Gent 2:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme