Byla to výhoda, kluci si na ledě víc rozuměli, lituje Michálek úbytek Čechů v NHL

Sedm Čechů v New York Rangers, pět ve Phoenixu, i tak vypadala před lety nejlepší hokejová liga světa. Jenže české kolonie v NHL postupně mizí. Poslední dobou to nejvíce poznali Zbyněk Michálek a Martin Hanzal v týmu Arizona Coyotes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V týmu Arizona Coyotes zůstali “jen“ dva Češi, Zbyněk Michálek a Martin Hanzal

V týmu Arizona Coyotes zůstali “jen“ dva Češi, Zbyněk Michálek a Martin Hanzal | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Asi už nás tu nechtějí… Ne, fakt nevím. Spíš si naopak myslím, že třeba tady u nás, když měli před třemi lety pět Čechů, že to byla spíš náhoda. Potřebovali jsme prostě beka, dostali jsme Rosťu Kleslu, předtím Radima Vrbatu,“ připomíná Martin Hanzal.

On sám byl zvyklý až na čtyři další Čechy v týmu. To bylo ještě v době, než se Kojoti přejmenovali z Phoenixu na Arizonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před lety hrálo v jednom týmu NHL i pět Čechů, teď najevo tři. Jak to hráči vnímají, zjišťoval František Kuna

Úbytek Čechů v NHL znamená méně českých kolonií. A tak s Hanzalem už zbyl u Kojotů jen Zbyněk Michálek.

„Určitě je to lepší, na ledě si kluci víc rozumí, třeba když spolu hrají v útoku. Už kolikrát se stalo, že hráli asi tři Češi v lajně v NHL a šlo jim to. Takže je to výhoda, ale bohužel, už to není,“ mrzí nynější situace obránce Arizony Zbyňka Michálka.

Byly dokonce doby, kdy třeba v Rangers bylo sedm Čechů, včetně naganských vítězů Jágra, Ručinského a Straky. Teď je týmem s nejvíce Čechy Philadelphia Flyers, kde jsou "jen tři". Z branky to sleduje Michal Neuvirth.

S Martinem Hanzalem zbyl v týmu Arizona Coyotes jen Zbyněk Michálek | Foto: František Kuna

„Já už jsem to takto zažil. Ve Washingtonu jsem byl s Tomášem Vokounem, s Romanem Hamerlíkem, to bylo také super. A letos s Vodasem a Gudym je to také super,“ těší gólmana Philadelphie Michala Neuvirtha, že má v týmu Radka Gudase a Jakuba Voráčka.

Ono to s českými koloniemi ani nemůže být v NHL tak slavné, do této sezony totiž zatím nastoupilo 29 Čechů. To je počet o jedno číslo menší, než má NHL týmů.

Martin Hanzal z Arizona Coyotes byl zvyklý až na čtyři další Čechy v týmu | Foto: František Kuna

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme