Vítězslav Lavička se vrátil do Chrudimi, trénoval vítěze Poháru Josefa Masopusta

Kdyby se Spartou lépe zvládl letošní fotbalové jaro, asi by teď její hráče připravoval v Německu na zítřejší duel Evropské ligy proti Schalke. Místo toho ale Vítězslav Lavička našel trenérské angažmá u reprezentace do 21 let a dnes zažil nostalgický návrat do Chrudimi. Trénink, kterého se účastnil, byl odměnou místním středoškolákům za vítězství v celorepublikovém Poháru Josefa Masopusta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička a vítězové Poháru Josefa Masopusta v Chrudimi

Vítězslav Lavička a vítězové Poháru Josefa Masopusta v Chrudimi | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Pan Lavička přinesl něco nového. Máme zažité určité tréninky, které praktikujeme stále, teď to bylo rychlé a intenzivní, bylo to fajn,“ říká jeden ze středoškoláků Martin Opina.

Při nácviku útočných akcí nebo následném tréninkovém zápase na stadionu v Chrudimi Vítězslav Lavička vysvětloval nedostatky, ale také hodně chválil. Trénink a beseda byly odměnou pro studenty střední školy Bohemia za vítězství v Poháru Josefa Masopusta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trénink vedený Vítězslavem Lavičkou sledoval v Chrudimi reportér ČRo Jan Kaliba

„Vždycky jsem pana Lavičku obdivoval a mám rád i Spartu. Vždycky jsem chtěl, aby tam vydržel,“ přiznává středoškolák, který v dresu místního klubu nakukuje do třetí ligy dospělých.

Nejen mladíci ale Lavičku na východě Čech rádi viděli. Právě v Chrudimi totiž kouč reprezentační jednadvacítky končil svou hráčskou kariéru a začínal jako trenér.

Pamětníky jeho působení dokázal jeho příjezd dojmout i po více než 10 letech. „Buší mi srdce. Vždycky to byl vynikající fotbalista. Jako hráč, kamarád i trenér,“ svěřil se fanoušek František Lankaš.

„Na tři a půl roku, které jsem tu prožil, se nedá zapomenout,“ přiznává Vítězslav Lavička, kterého přišel fanoušek obejmout přímo na hřiště. „Vyfotil jsem si to. Byl jsem i v kabinách, které jsou modernizované, ale ty prostory poznávám.“

Bývalého kouče Sparty nemrzelo, že vedl chrudimské středoškoláky místo hráčů Sparty před zápasem v Německu. „Sparťanské srdce zůstává dál, takže jim fandím. Naskytla se možnost vést reprezentaci do 21 let a jsem za to rád. Je to jiná práce než ta klubová. O to radši jsem přivítal, že jsem si tu mohl střihnout dvě jednotky,“ říká Vítězslav Lavička.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme