Basketbal vyměnil za volejbal, teď Rus s čadskými kořeny Kullo hraje za Kladno

Prvními zápasy dnes začne nový ročník volejbalové extraligy mužů. Diváci se mohou těšit na návraty několika reprezentačních opor ze zahraničí a také na spoustu cizinců. Mezi Brazilci, Nizozemci, Slováky nebo Španěly bude raritou kladenský univerzál Alexander Kullo, Rus, jehož otec pochází z Čadu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Kullo (uprostřed) se svými spoluhráči z kladenského týmu

Alexander Kullo (uprostřed) se svými spoluhráči z kladenského týmu | Foto: Kladno.volejbal.cz

„Poslední čtyři roky jsem hrál v týmu Mastěrov, v Rusku. V létě jsem hrál beachvolejbal. To proto, že v Moskvě je výborné volejbalové centrum a oni mě přemluvili, abych hrál tři čtyři měsíce v době volna profesionálně beachvolejbal,“ představuje svůj volejbalový vývoj Alexander Kullo.

Ve volejbalovém světě zatím tenhle hubený dvoumetrový chlapík ještě není moc známý. Ještě před pár lety se naplno věnoval basketbalu a mezi volejbalisty se poprvé představil jako hráč beache.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavé posily volejbalového Kladna si všiml reportér ČRo Petr Kadeřábek

Sice se zatím trochu potýká v šestkovém volejbalu s technikou, která je oproti beachvolejbalu rozdílná, ale i tak si ho všimnul trenér nováčka extraligy Kladna Milan Fortuník, Alexandera oslovil a ten nabídku zahrát si v české nejvyšší soutěži přijal.

„Když mě kontaktoval manažer, že bych mohl hrát v České republice, hned jsem se spojil s kamarádem, který tady hrál za Zlín a vyptával se ho. A protože on říkal o vaší soutěž jen samé dobré věci, rozhodl jsem se přijet,“ vysvětluje usměvavý Rus.

Teď se sžívá s novým prostředím a líbí se mu, že Kladno není rozhodně velkoměsto, na které byl dříve zvyklý.

„Město je velmi rozdílné od Moskvy, kde jsem se narodil, ale líbí se mi. Když jsem se chtěl v Moskvě projít, skoro to nešlo. Tady jsou v osm všichni v práci a na ulicích skoro nikdo není a večer jsou zase doma. Můžu se procházet, nikde nikdo, to je skvělé,“ libuje si Alexander Kullo.

Poprvé v extralize nastoupí dnes v 18 hodin, kdy jeho Kladno přivítá jednoho z favoritů soutěže Karlovarsko.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme