Útočí, útočí, útočí, zná Ondřej Švejdík taktiku Groningenu. Roky tam hrál

Jedním z českých zástupců v dnešním programu EL je Liberec, který chce navázat na senzační vítězství na hřišti Marseille v domácím utkání s nizozemským Groningenem. V základní sestavě Slovanu by se tentokrát měl objevit obránce Ondřej Švejdík, který odehrál v dresu svého dnešního soupeře několik sezon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Švejdík (vpravo) v souboji s protihráčem při utkání mezi Libercem a Lubinem

Ondřej Švejdík (vpravo) v souboji s protihráčem při utkání mezi Libercem a Lubinem | Foto: www.fcslovanliberec.cz

„Jo, tenkrát vstřelil vyrovnávací branku proti Alkmaaru, to si vybavuji. Pamatuji si na něho jako na poměrně šikovného obránce. K nám přišel z Mladé Boleslavi. Každopádně vyhrajeme tady 6:0," vzpomínají nizozemští fanoušci Groningenu na působení Ondřeje Švejdíka.

Dnešní stoper Liberce se jim za pět let působení na severu Nizozemska svými výkony vryl do paměti. I tak ale věří, že jejich tým domácí obranu večer rozemele.

Přehrát

00:00 / 00:00

S taktikou proti Groningenu může libereckým spoluhráčům pomoci bývalý hráč nizozemského týmu Ondřej Švejdík

„Je to speciální zápas a jsem nadšený, že jsme je dostali do skupiny a můžu se s nimi setkat. Hrají typický holandský fotbal: Útočí, útočí, útočí a moc neřeší obranu. Naše síla je v útočení a ve hře po stranách, to bude recept, jak dát Groningenu góly,“ věří sám Ondřej Švejdík.

Stejně jako jeho spoluhráči varuje před ofenzivní silou soupeře. Groningen sice rád útočí, ale v prvních dvou zápasech základní skupiny útočil absolutně bez efektu, a dvakrát gólově naprázdno vyšel také z posledních tří duelů domácí soutěže.

Modlitbou k vítězství. Přímo na stadionu Schalke je kaple

Číst článek

Ani to ale podle libereckého záložníka Davida Pavelky nedělá ze Slovanu favorita: „Holandský fotbal je pořád vyspělejší než ten český. Doufám, že se potvrdí, že se bude hrát ofenzivní fotbal. Chceme hrát ofenzivně a dát víc gólů než soupeř. Myslím, že s touhle taktikou přijede i Groningen.“

Utkání mez Libercem a Groningenem začne na stadionu U Nisy ve 21.05, zápas odvysíláme střídavě s duelem Rapid Vídeň - Plzeň na streamu Český rozhlas Sport, na Radiožurnálu uslyšíte přímou reportáž druhých poločasů.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme