Fotbalová Sparta bude na Schalke bez trenéra, Ščasný bude zápas sledovat jen z tribuny

Kdekdo by o tom snil. Vidět zápas fotbalistů Sparty na Schalke z tribuny pro VIP hosty. Trenérovi letenského týmu Zdeňku Ščasnému se to splní, i když o to vůbec nestál. Z jiného místa totiž nemůže utkání Evropské ligy sledovat kvůli disciplinárnímu trestu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný trenér AC Spata Praha

Zdeněk Ščasný trenér AC Spata Praha | Foto: Filip Jandourek

Až autobus se sparťanskou výpravou zastaví před honosným stadionem v Gelsenkirchenu, bude se moct Zdeněk Ščasný se svými svěřenci i kolegy z realizačního týmu maximálně naposledy rozloučit. Dovnitř společně s nimi nemůže.

„Budeme chtít na hřišti odvést sto procent. Ať s trenérem na lavičce, nebo bez něj,“ komentoval sparťanský záložník Martin Frýdek nepřítomnost hlavního trenéra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlavní trenér Sparty Zdeněk Ščasný bude utkání svého týmu v Gelsenkirchenu sledovat pouze z tribuny

Tentokrát to bude bez Zdeňka Ščasného. Frýdka i další hráče povedou asistenti Zdeněk Svoboda se Stanislavem Hejkalem. Jejich obvyklý šéf bude sedět na VIP tribuně. Kde přesně, to musí pražský klub předem nahlásit, aby mohl být potrestaný kouč pod kontrolou delegáta Evropské fotbalové unie.

S hráči ani trenéry totiž nesmí být v žádném kontaktu až do skončení zápasu. Tedy ani o poločase nebo během hry za pomoci mobilního telefonu či vysílačky. V šedesátitisícovém chrámu Schalke to ale podle Ščasného až taková nevýhoda nebude.

„V takovém kotli můžete poskakovat u čáry a křičet na hráče a stejně vás nevnímají. Podstatná je hlavně naše taktická příprava a rozebrání soupeře. Myslím si, že to pro tým nebude hendikep, beztak i na hřišti můžete něco změnit maximálně o půli.“

Jak dramatický nebo jak pohledný zápas vlastně Zdeněk Ščasný z tribuny sleduje, to se dozvíte z našeho přímého přenosu utkání Evropské ligy Schalke - Sparta. Na internetovém streamu ČRo Sport v mobilní aplikaci iRadio, na webu zprávy.rozhlas.cz a v digitálních přijímačích začne těsně před výkopem v 19 hodin.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme