Týmy Sparty a Liberce v EL remizovaly, Plzeň padla na hřišti Rapidu Vídeň

Sledovali jsme ONLINE. Pražská Sparta se v utkání Evropské ligy představila na hřišti Schalke 04. Domácí, kteří ještě v Evropské lize neprohráli, byli jasným favoritem. To potrvrdili gólem v šesté minutě zápasu. Po půli Sparta dvěma slepenými góly zápas otočila, ale Schalke stihlo srovnat a zápas skončil remízou 2:2. Plzeň nezvládla utkání ve Vídni a Liberec přišel o výhru v nastavení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost utočníka pražské Sparty Kehidne Fataie

Radost utočníka pražské Sparty Kehidne Fataie | Zdroj: ČTK

Letenský tým nastupoval do zápasu oslaben o dva muže. Hlavní trenér Zdeněk Ščasný si na tribuně odpykával trest za kritiku rozhodčích v Tripolisu a nesměl aktivně zasáhnout do dění v týmu a Martin Frýdek se zranil při předzápasové rozcvičce. Na kraj obrany se místo něj postavil Matěj Hybš. V základní sestavě se neobjevil ani David Lafata, kapitána Sparty zastoupil na hrotu Kehinde Fatai.

Fotbalová Sparta bude na Schalke bez trenéra, Ščasný bude zápas sledovat jen z tribuny

Číst článek

Zápas nezačal pro pražský tým vůbec dobře, již v šesté minutě překonal Bičíka nikým nekrytý Di Santo a Sparta se ocitla pod tlakem. Domácí hrozili zejména rohových kopů a navíc jejich pevná obrana nepouštěla hráče Sparty do vážnějších situací. Do poločasu se skóre již nezměnilo a naopak se začali prosazovat i hosté.

Po půli navíc z ničeho udeřil Fatai a bylo srovnáno. Již o pár minut později Sparta vedla po gólu Davida Lafaty, který byl na hřišti sotva minutu. Vypadalo to, že Sparta se dostane na první místo ve skupině, ale v 73. minutě srovnal Leroy Sane. FC Schalke 04 - AC Sparta Praha 2:2.

Liberečtí fotbalisté přivítali na svém hřišti nizozemský FC Groningen. Zápas plný šancí nenabídl do 87. minuty žádnou branku. Pak se ale začaly na stadionu dít věci. Nejprve liberecký Luckassen poslal domácí do vedení a v šesté minutě nastavení nařídil rozhodčí proti Liberci penaltu. Hoessen ji napoprvé neproměnil, ale z dorážky srovnal. Liberec remizoval s Groningenem 1:1.

Plzeň se ve večerním zápase představila na hřišti Rapidu Vídeň. První gól vstřelil již ve 12. minutě Michal Ďuriš a hosté šli do vedení. V hledišti se z gólu radoval i Antonín Panenka, kterému jako bývalému hráči vídeňského Rapidu aplaudovalo ve stoje téměř 40 000 fanoušků.

V dalším průběhu se ale Plzni moc příliš nedařilo, ještě do poločasu domácí srovnali a po půli se dostali do dvoubrankového vedení. Plzeňští sice snížili, ale víc se zápasem udělat nedokázali a podlehli Rapidu Vídeň 2:3.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme