V olomoucké korupční kauze už podali stížnost všichni obvinění

V olomoucké korupční kauze si nakonec podali stížnost všichni čtyři obvinění. Po hejtmanovi Jiřím Rozbořilovi (ČSSD) a šéfovi odboru olomoucké hospodářské kriminality Radku Petrůjovi dorazila také stížnost náměstka olomouckého policejního ředitele Karla Kadlece a podnikatele Ivana Kyselého.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Rozbořil z ČSSD byl policií obviněn z nabízení úplatku. Je vyšetřován na svobodě, a může tudíž dále úřadovat. Vedení sociální demokracie si myslí, že by neměl

Jiří Rozbořil z ČSSD byl policií obviněn z nabízení úplatku. Je vyšetřován na svobodě, a může tudíž dále úřadovat. Vedení sociální demokracie si myslí, že by neměl | Foto: Vladislav Galgonek | Zdroj: ČTK

„Mohu potvrdit, že stížnost proti usnesení o zahájení trestního stíhání si k dnešnímu dni podali všichni čtyři obvinění,“ řekl Českému rozhlasu olomoucký státní zástupce Petr Šereda.

O stížnostech teď podle něj rozhodne Nejvyšší státní zastupitelství. „V tuto chvíli nelze říci, kdy bude o stížnostech rozhodnuto, neboť některé stížnosti zatím nebyly obviněnými plně odůvodněny," dodal.

Kromě hejtmana Rozbořila, který je stíhán na svobodě, podali obvinění také stížnost proti rozhodnutí o umístění do vazby. O těchto stížnostech bude rozhodovat ostravský krajský soud.

Kauza s názvem Vidkun se týká podezřelých vazeb mezi podnikateli, policisty a politiky. V případu jde údajně o ovlivňování některých trestních kauz a únicích informací z trestních spisů, což negativně dopadlo na vyšetření případů.

Podle informací ČTK byli olomoučtí policisté Petrůj i jeho nadřízený Kadlec obviněni ze zneužití pravomoci úřední osoby, policejní náměstek navíc z přijetí úplatku. Hejtman čelí obvinění z podplácení a podnikatel Kyselý je podezřelý z účastenství na zneužití pravomoci úřední osoby.

Hejtman zatím svou pozici i přes nátlak špiček ČSSD ustál, chce však požádat o vyjádření podpory klubu zastupitelů ČSSD a koaliční KSČM. Se zástupci komunistů bude Rozbořil jednat v pondělí.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme