Radmila Kleslová oznámila rezignaci na funkce v městských firmách

Předsedkyně pražského hnutí ANO a starostka Prahy 10 Radmila Kleslová rezignovala na funkce v pražských městských firmách. Uvedla to v tiskovém prohlášení. Odejde z představenstva Pražské teplárenské a dozorčí rady PRE.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Starostka Prahy 10, Radmila Kleslová

Starostka Prahy 10, Radmila Kleslová | Foto: Praha 10

Kleslová v poslední době čelila kritice, že od městských firem inkasuje statisíce korun měsíčně. Už dříve média informovala o platbách státních společností její právnické firmě za poradenské služby.

„Nechci, aby mé členství ve statutárních orgánech těchto společností sloužilo k dehonestační kampani, která je účelově vedena výhradně proti mé osobě, i když ve statutárních orgánech těchto společností zasedají i další zástupci koalice,“ uvedla v prohlášení Kleslová.

Působením Kleslové v městských firmách se mělo ve čtvrtek zabývat zastupitelstvo hlavního města. K bodu programu se ale nedostalo, dnes v noci zastupitelé odvolali čtyři z 11 radních a jednání nakonec přerušili do 5. listopadu, kdy by měli pokračovat i jednáním o Kleslové.

Pražští zastupitelé odvolali z rady Stropnického, Haška, Novákovou a Ropkovou

Číst článek

Ta vyzvala zástupce Trojkoalice, kteří hlasovali pro zařazení bodu na program, aby funkce v městských firmách také opustili. Místopředseda Trojkoalice Jan Wolf ale k tomu nevidí důvod.

„My chápeme toto vyjádření jako obranu, že když člen ANO opustí post, tak k tomu chce vyzvat i ostatní. Mě by tedy jenom zajímalo, jestli takto se k tomu postaví i ostatní zástupci hnutí ANO v ostatních dozorčích radách pražských firem,“ poznamenal Wolf.

Radmila Kleslová pracovala podle zjištění investigativních reportérů Českého rozhlasu nejméně pro pět státních a polostátních firem. Například pro ČEZ, kde pobírala 100 tisíc měsíčně. Smlouva ale bude předčasně ukončena.

Pracovala i pro Správu železniční dopravní cesty a pro České dráhy. Spolupráce, která už rovněž skončila, Kleslové měsíčně vynášela 135 tisíc.

Smlouvu měla Kleslová také s Čeprem a pražským dopravním podnikem, ve kterém má město podíl. Čepro odmítlo dokumenty odtajnit.

Kauza Kleslová a ČEZ | Foto: Český rozhlas

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme