Slovan přišel o výhru kvůli penaltě. Podle kapitána ale rozhodčí pískal výborně

Liberečtí fotbalisté už téměř slavili tři body, nakonec ale mají ze zápasu Evropké ligy proti Groningenu pouze jeden. O remíze rozhodla sporná penalta nizozemského týmu z nastaveného času. Na výroky rozhodčího během zápasu si ale Severočeši stěžovat nemohli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Liberce s Groningenem dohrávali hosté o deseti, k vyrovnání jim pomohla penalta v nastavení

Zápas Liberce s Groningenem dohrávali hosté o deseti, k vyrovnání jim pomohla penalta v nastavení | Zdroj: ČTK

„S rozhodčím jsem se bavil. Říkal, že ji neviděl a dostal signál od rozhodčího za brankou. Nevím, co tam proběhlo, ale do té doby pískal výborně,“ popisoval kapitán Slovanu David Pavelka komunikaci s hlavním rozhodčím po odpískané penaltě v posledních sekundnách nastaveného času.

Hráči samotní vlastně nevěděli, co se stalo. „Moc jsem ji neviděl, ale máme zprávy, že pískal faul Lukáše Bartošáka. Tomu ale předcházel faul na něj, pak až padnul na protihráče,“ posoudil situaci ze svého pohledu Zdeněk Folprecht.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Liberci se o výsledku rozhodovalo až v závěru, konečné skóre určila penalta v 6. minutě nastavení

Hráči Slovanu i trenér Trpišovský byli po zápase zklamaní, ale na rozhodčího rozhodně ztracenou výhru nesváděli. Naopak našli situace, které Němec Christian Dingert posoudil v zápase spíš výhodně pro Slovan, včetně vyloučení hostujícího de Leeuwa.

„Když Shalovi zlomil nos, tak to rovnou na červenou nebylo, ten kluk o něm vůbec nevěděl. Takové zákroky jsou, že se někdo kopne do obličeje. Červená byla přísná, pak tam byla situace, kdy Lukáš Pokorný zatáhl protihráče. Kdyby pískl tuhle penaltu, možná se zlobíme míň,“ férově uznal Zdeněk Folprecht.

Kapitán libereckých fotbalistů David Pavelka pak hlavně litoval, že Slovan neuhrál koncovku zkušeněji a vůbec dal Gronigenu příležitost, ze které mohl vzniknout penaltový zákrok. „Mrzí nás, že jsme to neukočírovali na hřišti. Měli jsme to dohrát na druhé straně, ne před naší brankou.“

Slovan je zatím v tabulce skupiny F na postupovém druhém místě, v odvetách ale pojede dvakrát ven a doma ho čeká Marseille.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme