Olomouc s novým trenérem ukončila sedmizápasovou neporazitelnost Slavie

Fotbalisté Olomouce vyhráli v 11. kole Synot v Edenu nad Slavií 2:0 a ukončili tak červenobílým sérii sedmi neprohraných zápasů v řadě. Vítěznou premiéru prožil na lavičce Sigmy trenér Václav Jílek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Slavie Milan Škoda se proti Sigmě Olomouc neprosadil, brání Jan Rajnoch

Útočník Slavie Milan Škoda se proti Sigmě Olomouc neprosadil, brání Jan Rajnoch | Zdroj: ČTK

V prvním poločase to přitom dlouho vypadalo, že je jen otázkou času, kdy se dostane do vedení Slavia. Kenia ale trefil krásnou střelou z přímého kopu z třiceti metrů pouze břevno a na přihrávku Voltra jen těsně nedosáhl Škoda.

Na druhé straně přimhouřil rozhodčí Franěk obě oči při zákroku Latky na Hálu a neodpískal proti domácím pokutový kop. Přesto šla spokojenější do kabin Sigma.

V nastaveném čase prvního poločasu se kousek za hranicí pokutového území opřel do míče Houska a brankář Berkovec se pouze ohlédl za míčem plachtícím do horního rohu své branky.

Hned po přestávce přišel další šok pro příznivce červenobílých. K odraženému balónu se dostal opět Houska a tentokrát přízemní střelou zvýšil na rozdíl dvou gólů.

Vzápětí mohl vrátit Slavii do hry Latka, ale jeho pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil reflexivním zákrokem Buchta a další dorážce zamezil včasným odkopem míče na rohový kop Rajnoch.

Dvacet minut před koncem zápasu se olomoucký brankář zaskvěl i při šanci Zmrhala a v 84. minutě pohřbil šance Slavie Hrubý, který během dvaceti minut viděl dvakrát žlutou kartu a tím pádem i červenou.

11. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 45.+1 a 50. Houska. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Hock. ŽK: Kenija, Mikula, R. Hrubý - Radakovič, Navrátil. ČK: 84. R. Hrubý. Diváci: 5321.
Slavia: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Souček - Voltr (60. R. Hrubý), Zmrhal, Kenija (80. Piták), Štohanzl (13. Černý) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Cana (70. Šindelář) - Moulis, Houska, Ordoš (6. Halenár), Navrátil (82. Falta) - Petr. Trenér: Jílek.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme