Do Řecka už letos dorazilo půl milionu migrantů. Loni jich bylo sedmkrát méně

Do Řecka už letos podle odhadů dorazilo přes půl milionu migrantů. Devadesát procent z nich tvoří Syřané, Afghánci a Iráčané. Ve srovnání s loňskem se jejich počet zvýšil téměř sedmkrát. Poslední oficiální čísla jsou z konce září.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běženci z Afghánistánu vystupují na ostově Lesbos z člunu (snímek z 8. 10. 2015)

Běženci z Afghánistánu vystupují na ostově Lesbos z člunu (snímek z 8. 10. 2015) | Zdroj: Reuters

Podle řecké policie přijelo od začátku ledna do konce září do země přes 422 tisíc lidí, zhruba polovina z nich na Lesbos. Desetitisíce migrantů připlouvají i na ostrovy Samos, Chios a Dodekanésy.

Nejvíce uprchlíků, více než 270 tisíc, pochází ze Sýrie. Za celý loňský rok jich přitom do Řecka dorazilo devětkrát méně.

Problémem je zjišťování jejich totožnosti, protože mnozí z nich nemají žádné doklady. V helénském státě se ale běženci dlouho nezdržují. Míří především do Spolkové republiky Německo nebo do Švédska.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme