Ragbisté Nového Zélandu krotí euforii před semifinále MS

Pro ragbisty Nového Zélandu nebo Jihoafrické republiky večer skončí sen o zisku rekordního třetího titulu ze světových šampionátů. Semifinále v Londýně nabídne souboj elitních týmů. Slavnější ale po celém světě přeci jen zůstávají All Blacks, kteří obhajují titul.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Nového Zélandu Steve Hansen na tiskové konferenci před čtvrtfinále MS

Trenér Nového Zélandu Steve Hansen na tiskové konferenci před čtvrtfinále MS | Zdroj: Reuters

Novozélandské akce ve čtvrtfinále proti Francii nadchly komentátory i fanoušky. All Blacks soupeře doslova zničili a poprvé ho v play-off porazili mistrovství světa hraném v Evropě. Teď je čeká další krok na cestě za třetím titulem.

„Myslím, že nejtěžší tenhle týden, co se týká přípravy, bylo oprostit se od té velké výhry. Protože navenek se každý nechal trochu unést a udělal některá silná prohlášení. Ten moment si musíte užít, před tím se nejde schovat, ale potom to musíte zarazit. Jinak nepůjdete od jedné velké věci k další, ale z vrcholu k potížím,“ snaží se novozélandský trenér Steve Hansen krotit nadšení svých svěřenců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novozélanďané zmírňují nadšení před semifinálovým zápasem na MS

A jak se zdá, lodivod nejslavnějšího ragbyového týmu na světě je ve své snaze úspěšný. Dokazují to i slova hvězdného Daniela Cartera.

„Samozřejmě jsme byli spokojení s naším výkonem minulý víkend, ale na začátku týdne jsme to utnuli. Je tu další zápas o všechno proti kvalitnímu soupeři. V tréninku jsme znovu šli na hranu. Byl to skvělý týden a kluci se opravdu těší,“ dodává Carter.

A těší se nejen hráči. Jihoafrická republika je tradiční rival Nového Zélandu, a od semifinále se čeká další velká bitva mezi oběma ragbyovými velmocemi. Na slavném stadionu Twinckeham začne v 17 hodin českého času.

Mirko Vasić, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme