Cítím se jako princezna, usmívá se Lucie Šafářová při první účasti na Turnaji mistryň

Skoro čtvrtina tenistek Turnaje mistryň v Singapuru mluví nebo rozumí česky, ale jen jedna z nich má šanci vyhrát obě trofeje. Lucie Šafářová si zahraje na závěrečném podniku sezony v singlové i deblové soutěži, v obou případech poprvé v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová na tiskové konferenci před zahájením Turnaje mystryň v Singapuru

Lucie Šafářová na tiskové konferenci před zahájením Turnaje mystryň v Singapuru | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Jen Španělka Garbině Muguruzová má stejnou příležitost, vyhrát tyto dva podobně vysoké poháry, které pořadatelé ještě po vyndání z krabic před slavnostním losováním obřadně a zároveň velmi pečlivě leštili.

„Jasně, že chci vyhrát obě trofeje, jinak bych tady ani neměla být. Ale jsem tady jako 8. hráčka, takže v singlu nemám co ztratit,“ říká Lucie Šafářová, kterou tady v Singapuru čeká dohromady minimálně šest utkání ve skupinách singlové i deblové soutěže a do toho ještě celá řada povinností, se kterými se při své premiéře na Turnaji mistryň teprve seznamuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová se poprvé kvalifikovala na Turnaj mistryň a úvod turnaje osmi nejlepších tenistek roku si užívá

„Je toho strašně moc. Včera jsem se celý den nezastavila, takže jsem byla u fyzioterapeuta až v půl dvanácté večer. Neměli ze mě radost, ale byli fajn, že mě vzali. Na druhou stranu dny jsou naplněné příjemnými záležitostmi,“ zdůrazňuje Lucie Šafářová, aby to snad nevypadalo, že si na něco stěžuje, naopak.

„Je to úžasný. Cítím se jako princezna. Od příletu nás doprovází až do hotelu, všechny kontroly procházíme bez fronty. Ani na hotelu jsme nemusely do recepce a všechno se vyřizovalo až v nádherném pokoji s výhledem na Singapur,“ usmívá se Lucie Šafářová.

Kvůli velké oblačnosti teď sice nedohlédne z hotelového pokoje až k tenisové hale, ale té si ještě užije, stejně jako sportovního oblečení, které teď dočasně vyměnila za společenské pro slavnostní příležitosti.

„Zatím jsem strávila v civilu více času než v tenisovém oblečení, ale to se zítra otočí.“

 

WTA finals otevírací párty s losováním! Jsem šťastná, že můžu být součástí nejlepších 8 tenistek světa v singlu i deblu!...

Posted by Lucie Safarova on 23. říjen 2015

A to hned v zahajovacím zápase celého turnaje, společně s Američankou Bethanií Mattekovou Sandsovou si zahraje od čtyř hodin českého času se španělským párem Carla Suarezová-Navarrová Garbině Muguruzová, se kterou se pak utká i v pondělí v prvním duelu ‚bílé‘ skupiny v singlech.

„Rozhodně si tady zahraji dost,“ uzavřela Lucie Šafářová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme