Šafářová začala Turnaj mistryň vítězně. S Mattekovou porazily španělský debl

Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vstoupily vítězně do Turnaje mistryň v Singapuru. V prvním zápase Bílé skupiny porazily Španělky Garbiňe Muguruzaovou a Carlu Suárezovou 6:3 a 7:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fed Cup 2014, tenis, Lucie Šafářová

Fed Cup 2014, tenis, Lucie Šafářová | Foto: Filip Jandourek

V prvním setu si nejdřív obě dvojice držely servis. Větší potíže to ale činilo Muguruzaové se Suárezovou. Za nepříznivého stavu 3:4 si proto Španělky raději na kurt pozvaly trenéra. Jeho rady ale nepomohly, naopak Suárezová následně ztratila podání a pustila česko-americký pár do vedení 5:3.

Šafářová si pak svůj servis udržela a esem zakončila první sadu, v níž česko-americký pár nemusel čelit jedinému brejkbolu.

Druhá sada začala lépe pro Španělky, které prolomily podání Šafářové a ujaly se vedení 2:0. Pak ale selhala i Suárezová a česko-americká dvojice si vzala ztracený game zpět.

Suárezovou to rozhodilo a své další podání znovu neudržela. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou šly díky tomu do vedení 4:3. Pak si ale slabší chvilku vybrala Američanka a bylo opět srovnáno.

Za 82 minut hra dospěla k tie-breaku druhé sady, který už měl jednoznačný průběh. Česko-americký pár zvítězil 7:1 a připsal si první body do Bílé skupiny čtyřhry.

Šafářovou čeká Muguruzaová i ve dvouhře

Druhá nejlepší česká tenistka se na turnaji představí také ve dvouhře, kam postoupila díky neúčasti světové jedničky Sereny Williamsové z deváté příčky žebříčku WTA.

První zápas ji čeká zítra v 11 hodin dopoledne středoevropského času. A na druhé straně kurtu bude opět stát Garbiňe Muguruzaová, tentokrát ale sama. Šafářová se dosud se Španělkou utkala jen v letošním čtvrtfinále French Open, kde ji porazila ve dvou setech.

Dnes ve 14:30 pak vstoupí do turnaje také ryze český debl Andrea Hlaváčková - Lucie Hradecká. Jeho soupeřkami budou Timea Babosová s Kristinou Mladenovicovou.

David Bernardy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme