Hokejisté Pardubic vyhráli v Mladé Boleslavi, Sparta veze tři body z Olomouce

Ve 14. kole hokejové Tipsport extraligy vyhrály Pardubice nad Mladou Boleslaví a trenérská dvojice Král – Zadina tak slaví první výhru. Bodoval i předposlední Zlín, který přehrál úřadujícího mistra z Litvínova. Západočeské derby opanovala v Karlových Varech Plzeň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hned šestkrát se radovali hokejisté Plzně na ledě Karlových Varů

Hned šestkrát se radovali hokejisté Plzně na ledě Karlových Varů | Zdroj: ČTK

Poslední Energie se proti plzeňským Indiánům střelecky vůbec neprosadila a brankář Machovský se radoval z čistého konta. Na druhé straně se síť v karlovarské brance rozvlnila hned šestkrát.

Největší měrou se na tom podíleli dvougóloví střelci Johnson a Kratěna. Hned tři góly vstřelili hosté v početní výhodě, dva přidali ve hře pět na pět a jednou se Kratěna prosadil i v oslabení.

Litvínov vedl ve Zlíně po první třetině 2:1, ale v polovině zápasu domácí Ondráčkem vyrovnali a pak už padaly góly pouze při samostatných nájezdech. V nich byli úspěšnější domácí, když se prosadili Čech a Čachotský. Na druhé straně neproměnili nájezd Hübl a Lukeš.

Sparta brzy prohrávala v Olomouci 0:1, když otevřel skóre zápasu v 5. minutě Herman. Ještě před první sirénou ale odpověděl Eminger a pak už stříleli pouze hosté. V úvodu třetí části dal vítězný gól Hrbas a poslední slovo měl Hlinka.

Pardubice po třech prohrách zabraly a odnesla to Mladá Boleslav. Už v 8. minutě prohrávala 0:3 a z bleskového nástupu domácích už se nevzpamatovala. Pabiška sice ve druhé třetině snížil, ale závěrečná dvacetiminutovka opět vyzněla pro domácí.

Lukáš Krenželok z Liberce (v bílém) se snaží uniknout Hynku Zohornovi z Brna | Foto: ČTK

Zajímavý zápas byl k vidění v Chomutově. Třinec vedl po dvou třetinách 4:1, přesto si odvezl pouze dva body. Domácí totiž ve třetí třetině během deseti minut vyrovnali. Druhý bod zajistil Ocelářům v prodloužení Irgl.

Vedoucí Liberec přivítal brněnskou Kometu a v úvodu druhé třetiny zvyšoval Birner už na 2:0. Brněnský Svoboda ale rychle snížil a v úvodu třetí třetiny i vyrovnal. Nerozhodný stav vydržel až do šedesáté minuty, a když už všichni čekali na závěrečnou sirénu, překonal Čiliaka tři vteřiny před vypršením třetí části Valský. Liberec si tak připsal tři body a udržel se na čele tabulky.

14. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 18. Kubalík (Indrák, J. Jeřábek), 29. Johnson (Lev), 39. Hossa (Preisinger), 43. Johnson (Lev, Kadlec), 49. Kratěna, 59. Kratěna (Johnson). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Frodl, Belko. Vyloučení: 9:7, navíc Hossa (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 5153.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 18. Kubalík (Indrák, J. Jeřábek), 29. Johnson (Lev), 39. Hossa (Preisinger), 43. Johnson (Lev, Kadlec), 49. Kratěna, 59. Kratěna (Johnson). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Frodl, Belko. Vyloučení: 9:7, navíc Hossa (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 5153.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Herman (Ondrušek, Kucharczyk) - 16. Eminger (Cingel, Hamilton), 44. Hrbas (J. Hlinka, Přibyl), 59. J. Hlinka (Přibyl). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Nahodil, 6. Tybor (Moučka, Štajnoch), 8. Nahodil (Poulíček, Rolinek), 41. Redenbach (Štajnoch, Čáslava), 45. Štajnoch (Nahodil, Maxwell) - 31. Pabiška (Voráček, Jarůšek). Rozhodčí: Horák, Pešina - Barvíř, Skopal. Vyloučení: 8:8, navíc M. Látal (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:0. Diváci: 6844.

Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 4:5 v prodloužení (1:3, 0:1, 3:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Tomica (Szathmáry), 42. Sklenář (Rýgl, Červenka), 51. Pospíšil (V. Růžička ml.), 52. Červenka (Hovorka) - 4. Orsava (Linhart), 7. Rákos (Matuš, Hrabal), 8. Polanský (Irgl), 25. Polanský (Irgl, Adamský), 62. Irgl (Orsava). Rozhodčí: Souček, Šindler - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4702.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Krenželok (Valský, P. Jelínek), 21. Birner (Řepík), 60. Valský (Krenželok, Ševc) - 26. T. Svoboda, 45. T. Svoboda (Hanzlík). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 5093.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme