Kvitová stále není úplně zdravá, pomoci jí má i bezlepková dieta

Dvě české tenistky bojují o první výhry v bílé skupině Turnaje mistryň v Singapuru. Zatímco Lucie Šafářová nastoupila ke svému úplně prvnímu singlovému duelu na Masters, pro Petru Kvitovou jde už o pátou účast mezi nejlepší osmičkou sezony. Přesto je letošní Turnaj mistryň pro českou jedničku jiný než ty předchozí, stejně jako celá sezona.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová má víc svalové hmoty, pomáhá dril v posilovně i bezlepková dieta

Petra Kvitová má víc svalové hmoty, pomáhá dril v posilovně i bezlepková dieta | Zdroj: Reuters

„To nevidíte ty svaly?“ nasazuje Petra Kvitová z legrace vážný výraz. S kondičním trenérem Davidem Vydrou tráví v posledních měsících hodně času v posilovně, určitě víc než s herním koučem Davidem Kotyzou na dvorcích.

Kvůli přechozené mononukleóze stále není stoprocentně zdravá a třeba v září v New Yorku mezi zápasy raději šetřila síly, do přelidněného dějiště turnaje nejezdila, na kurty nechodila a místo toho odpočívala na hotelovém pokoji nebo šlapala na rotopedu a vylepšovala alespoň fyzičku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdraví Petry Kvitové stále není ideální, nově si pomáhá i bezlepkovou dietou

„To je v poslední době jediné, co se dá pořádně dělat. S mým zdravím to není úplně v pořádku, takže unavíte svaly, ale ne zas tak organismus. Ale nejde toho dělat moc, musím mít švih a být připravená na tenis. Je těžké najít balanc a tohle je velká odměna,“ naráží Petra Kvitová na svou v pořadí už pátou účast na Turnaji mistryň.

Letos si účasti v Singapuru váží, v porovnání s předchozími roky, možná ještě víc roky. I kvůli nemoci a jejím následkům vyhrála v této sezoně jen pětatřicet zápasů, to je na poměry české jedničky dost nízké číslo, stejně jako má v porovnání s minulostí menší porcí odehraných duelů.

Na druhou stranu, zdravotní potíže Petru Kvitovou mnohé naučily, třeba co nejlépe regenerovat, k čemuž ji nově pomáhá i bezlepková strava. „Pro tělo teď dělám asi nejvíc. Už takhle regeneruji pomaleji, tak doufám, že strava trošku pomáhá.“

O tenistky v Singapuru pečují vzorně. Vadí jen horší vzduch

Číst článek

„Nepiju ani normální mléko a cítím se míň nafouklá. Vyšla mi trošku intolerance na lepek, ale není to nic zásadního. Když to mám v testech, tak to zkusím,“ říká Petra Kvitová, která také zkusí být i v závěru problematické sezony sportovně úspěšná.

Má dostatek zkušeností s velkými zápasy a kromě Rusky Marie Šarapovové je jedinou vítězkou Turnaje mistryň ze všech hráček, které se tady aktuálně v soutěži singlistek představují.

Při neúčasti Američanky Sereny Williamsové je také jméno Petry Kvitové na poháru pro šampionky ve dvouhře nejčerstvější. Pořadatelé ho tam nechali vyrýt po triumfu české tenistky v Istanbulu v roce 2011.

 

May the force be with me #jedipetra

Posted by Petra Kvitová on 24. říjen 2015

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme