Hamilton si k titulu pomohl ostrým manévrem, Rosberg po něm hodil kšiltovku

Formuli jedna vládne i v tomto roce Lewis Hamilton. Britský jezdec se vyrovnal s tratí i tropickou bouří Patricia při Velké ceně Spojených států a po svém jubilejním desátém vítězství v sezoně mohl znovu oslavit titul mistra světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton se radoval z obhajoby titulu mistra světa, Nico Rosberg jeho nadšení zjevně nesdílel

Lewis Hamilton se radoval z obhajoby titulu mistra světa, Nico Rosberg jeho nadšení zjevně nesdílel | Zdroj: Reuters

„Nemůžu ani popsat, jak je to krásný pocit. Nedokázal bych to bez týmu, který mi tři roky pomáhal a bezchybně připravoval formuli. Díky za všechno, co jste pro mě udělali,“ dal průchod své radosti v cíli Lewis Hamilton, který přidal k titulům z let 2008 a 2014 i ten aktuální.

Děkovnou Hamiltonovu řeč z pódia po vyhlášení vítězů sice slyšel i vedle něj stojící týmový kolega Nico Rosberg, ale velkou radost z ní neměl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ani při závode, který rozhodl o titulu mistra světa se Nico Rosberg a Lewis Hamilton nevyhnuli kontroverzi

Jejich dlouhodobý spor měl pokračování i na okruhu v Austinu, takže po vítězství sice Rosberg Hamiltonovi poblahopřál, ale po sociálních sítích se šíří video, jak po něm poté s naštvaným výrazem hodil kšiltovku, kterou mu předtím Hamilton podal.

Tentokrát byl problém hned pár sekund po startu. „V první zatáčce to bylo od něj hodně agresivní. Nemohu to moc komentovat, musím si to teprve prohlédnout. Lewis byl hodně tvrdý, najel do mě. To zjevně není správné, ale teď k tomu víc říct nemůžu,“ líčil Nico Rosberg.

Němec se o vítězství nakonec připravil vlastní chybou a dojel těsně druhý. V celkovém pořadí ale na Hamiltona nikdo neměl o pořádný kus.

„Měl jsem skvěle připravenou formuli a překonal očekávání. Ale moc dobře se necítíte, když po projetí cíle víte, že už o titul nemůžete bojovat. Gratuluji Lewisovi, i jeho týmu, ale nezapomeňte: Už se vám přibližujeme!" vystihl pocity zbytku startovního pole někdejší šampion Sebastian Vettel.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme