Ester Ledecká zažila dobrodružnou přípravu se Šárkou Strachovou i Ondřejem Bankem

Mistryně světa Ester Ledecká chce i následující sezonu závodit na snowboardu i na lyžích. Dvacetiletá vítězka paralelního slalomu z lednového snowboardového šampionátu v Rakousku tak absolvovala soustředění se Šárkou Strachovou i dobrodružství s Ondřejem Bankem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká na svahu

Ester Ledecká na svahu | Foto: Sport Invest Group

A od obou hvězd českého sjezdového lyžování se toho hodně naučila.

„Od Šárky jsem odkoukala, jak má vršek hezky z kopce dolů a nohy jí hezky jedou. Je zajímavé to natočit a srovnat její jízdu s mojí,“ pilně studovala Ester Ledecká jízdy bývalé mistryně světa ve slalomu Šárky Strachové.

A ještě předtím si na lyžařském soustředění s týmem Ondřeje Banka v jihoamerickém Chile vyzkoušela kromě materiálu a techniky i útěk před zemětřesením - doslova na vlastní kůži.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ester Ledecká chce bojovat o celkové vítězství ve Světovém poháru na snowboardu a zapojit se i do elitního seriálu ve sjezdovém lyžování.

„Vybíhali jsme z domu a byla jsem svlečená, protože jsem byla na masážním stole. Takže jsem běžela ještě nahatá,“ popisuje dnes už úsměvnou historku světová šampionka v paralelním slalomu na snowboardu.

V danou chvíli ale zemětřesení v tradičně velmi seizmicky aktivní oblasti důvodem ke smíchu rozhodně nebylo.

„Musím říct, že jsme byli celkem v pohodě. Potom jsme slyšeli druhý den, jak Francouzi hystericky křičeli. My jsme vyšli ven, koukli jsme se na baráky, jak se to třepe a pak jsme šli zpátky na večeři,“ přibližuje Ester Ledecká až překvapivou jistotu českého lyžařského týmu.

Teď už se dvacetiletá "obojživelnice" připravuje na prosincový start Světového poháru ve snowboardingu, a proto ji čeká cesta za kvalitními tréninkovými podmínkami do Spojených států a pak už první ostrý závod v italské Carezze.

 

Je to venku, nové oblečení i nové auto představeno

Posted by Ester Ledecká on 26. říjen 2015

V týmu má nového lyžařského trenéra a fyzioterapeuta, ale své místo v něm stále má i její děda - hokejový mistr světa z roku 1972 Jan Klapáč.

„Určitě, děda tam má svoje místo, toho rozhodně nevyhazuju. To je v podstatě head head kouč. Pořád mi bude radit a bude při ruce.“ A mohl by jí zkušenostmi pomoci ke správnému rozložení sil.

Ambiciózní Ester Ledecká by totiž chtěla v blížící se zimní sezoně bojovat o celkové vítězství ve Světovém poháru na snowboardu a ráda by se premiérově zapojila i do elitního seriálu ve sjezdovém lyžování.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme