Kvitová i Šafářová překonaly zdravotní potíže, teď se střetnou na Turnaji mistryň

Ani jedné ze dvou nejlepších českých singlistek se vstup do tenisového Turnaje mistryň v Singapuru nepovedl. Své první zápasy v ‚bílé‘ skupině prohrály Lucie Šafářová i Petra Kvitová a obě porážky toho měly i dost společného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie šafářová neměla v úvodním utkání Turnaje mistryň mnoho důvodů k radosti

Lucie šafářová neměla v úvodním utkání Turnaje mistryň mnoho důvodů k radosti | Zdroj: Reuters

Už jen výsledky vypovídají o tom, že to lepší předváděly české hráčky ve druhých setech, Lucie Šafářová podlehla Muguruzaové ze Španělska 3:6,6:7 a Petra Kvitová Němce Kerberové 2:6,6:7.

Obě poražené krajanky se po ztracené první sadě dostaly do náskoku, který pak z hodně podobných důvodů neudržely. Nedokázaly hrát bez chyb, i když obě věděly jak na to.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úvod na Turnaji mistryň se nevydařil ani Petře Kvitové ani Lucii Šafářové, v dalším zápase nastoupí proti sobě

Hlava by chtěla, ale tělo to pokaždé nezvládalo, přiznávala Petra Kvitová, která už několik měsíců bojuje s následky přechozené mononukleózy. S touto nemocí zápasila celá řada sportovců a někteří už se kvůli soustavným potížím ani nedokázali vrátit.

„Až tak černě bych to neviděla. Testy jsou na dobré úrovni a jdou pomalu nahoru, ale nechceme to zbytečně přetížit, protože nevíme, co organismus udělá ze dne na den. Doufám, že to bude mít vzestupnou tendenci,“ věří Petra Kvitová. A v lepší výkony a hlavně výsledky doufá i další poražená krajanka Lucie Šafářová.

Český tenis je ve fantastické pozici, nešetří chválou Martina Navrátilová

Číst článek

Také její kariéru letos vážně ohrozilo zdraví a také kvůli tomu v jinak nejúspěšnějším roce prohrála v součtu s premiérou na Turnaji mistryň už 5 singlových zápasů v řadě.

Česká ‚dvojka‘ by teď po návratu po zranění a nemoci zřejmě uvítala snazší soupeřky na rozehrání, jenže takové teď v Singapuru jen těžko může potkat.

Petra Kvitová v úvodním utkání Turnaje mistryň prohrála s Němkou Kerberovou | Foto: Reuters

„Je to pro mě výzva, protože jsem ráda, že jsem se kvalifikovala, že tady vůbec jsem. Odehrála jsem vyrovnaný zápas se čtvrtou hráčkou světa, a i když jsem prohrála, tak si z toho musím vzít to pozitivní. Zítra je debl a pak další singl,“ říká Lucie Šafářová. A pokud zmínila další středeční singlový duel, bude to dvojnásob složitá práce.

Utká se totiž s krajankou a kamarádkou Petrou Kvitovou, se kterou předchozích 7 vzájemných soutěžních duelů na okruhu WTA prohrála. Navíc obě české tenistky vědí, že jen vítězka vzájemného souboje bude mít reálné šance na postup ze skupiny.

„Na bilanci teď nekoukám, viděla jsem, že na tom byla zdravotně špatně a jedna víme o druhé, že zdraví je přednější než tenis. Uvidíme,“ okomentovala současný stav Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme