Hanzal přispěl asistencí k výhře Arizony a vede mezi nahrávači, kvůli zranění ale nedohrál

Hokejový útočník Martin Hanzal přispěl v pondělním utkání NHL jednou asistencí k výhře Arizony 4:3 v Torontu a s deseti přihrávkami vede tabulku soutěže mezi nahrávači. Po akci píseckého rodáka padl první gól zápasu a vzápětí nebyla českému hráči po zhlédnutí záběrů u videa uznána trefa na 2:0 pro hru vysokou holí. Více Hanzal nestihl, protože ještě v úvodní třetině odstoupil ze zápasu kvůli zranění v dolní části těla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Hanzal se spoluhráči z Arizony slaví první gól proti Torontu

Martin Hanzal se spoluhráči z Arizony slaví první gól proti Torontu | Zdroj: Reuters

Po asistenci Hanzala otevřel skóre Max Domi, nejproduktivnější nováček nové sezony, který se prosadil ve známých místech, neboť zde strávil podstatnou část kariéry jeho otec Tie.

Odvolaná branka českého útočníka Arizonu zdravě naštvala a postupně zvýšila náskok až na 4:1. Domácí už jen dvěma góly v závěrečných deseti minutách zdramatizovali zápas.

Obhájce Stanleova poháru Chicago udolalo Anaheim 1:0 v prodloužení. Jedinou branku utkání vstřelil v čase 60:49 Jonathan Toews a gólman Corey Crawford zneškodnil 39 střel.

I přes výraznou střeleckou aktivitu kalifornský klub neskóroval v této sezoně už popáté a podruhé za sebou. Jejich poslední gól dal Jiří Sekáč.

Až do 35. minuty byl bezbrankový stav i v aréně New Yorku Islanders, ti ale nakonec porazili Calgary přesvědčivě 4:0.

Dvě branky zaznamenal Frans Nielsen a skvělý výkon podal taky gólman Jaroslav Halák, který kryl 29 střel a ve čtvrtém startu sezony si připsal druhou nulu. V dresu poražených zůstal opět mezi náhradníky Jakub Nakládal.

Výsledky NHL
NY Islanders - Calgary 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky: 46. a 59. Nielsen, 35. Grabovskij, 52. Clutterbuck. Střely na branku: 35:29. Diváci: 11 582. Hvězdy zápasu: 1. Halák, 2. Nielsen, 3. Okposo (všichni NY Islanders).

Toronto - Arizona 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Branky: 14. Matthias, 50. Van Riemsdyk, 58. Rielly - 7. Domi (Hanzal), 15. Doan, 28. Dahlbeck, 47. Chipchura. Střely na branku: 27:24. Diváci: 18 944. Hvězdy zápasu: 1. Chipchura (Arizona), 2. Matthias (Toronto), 3. Ekman-Larsson (Arizona).

Chicago - Anaheim 1:0 v prodl.
Branka: 61. Toews. Střely na branku: 24:39. Diváci: 21 529. Hvězdy zápasu: 1. Toews, 2. Crawford (oba Chicago), 3. Andersen (Anaheim).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme