Společně vyhrávaly velké trofeje, teď si to chtějí Hlaváčková s Hradeckou zopakovat

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká už mají dávno za sebou období, kdy se po složitém sportovním rozchodu dávaly znovu dohromady. Na staré křivdy už, zdá se, zapomněly a dohromady touží po další olympijské medaili. Přiblížit se jí mohou i teď, tři čtvrtě roku před hrami v Riu. Záleží na tom, jak úspěšné budou na současném Turnaji mistryň v Singapuru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Jedna bydlí ve čtvrtém a druhá v šestnáctém patře, navíc každá v jiné ze tří věží vyhlášeného hotelového komplexu v Singapuru. Ale jinak k sobě už zase mají Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká blízko. Podobně jako před tím, než se v roce 2013 pro mnohé překvapivě rozešly.

„Možná je to teď i lepší. Určitě to necítím jako horší. Nepociťuju, že by tam byly nějaké rozdíly nebo nějaké jiné chování; jsme dospělé holky, je to tenis, zároveň je to naše práce a víme, že jedna pro druhou můžeme udělat nejvíc a tak to asi i bereme,“ vrací se k rozpadu Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úspěch na OH ovlivnil kariéru Andrey Hlaváčkové a Lucie Hradecké, teď touží něco podobného prožít znovu. V Singapuru s nimi mluvil Jaroslav Plašil

Obě tenistky si možná prošly něčím podobným, co v tomto roce zažívají po nečekaném rozchodu i plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová známé pod přezdívkami Maki a Kiki.

„Pár lidí mi říkalo, že to bylo pomalu jako náš případ. Ony se spolu vůbec nebaví, chodí na úplně jiná fyzia. Také jsem si na ně vzpomněla a úplně jsem se do nich dokázala vžít. Není to vůbec tak jednoduché, jak to z médií vypadá. Vím z vlastních zkušeností, že je to jedno z nejtěžších období udělat takové rozhodnutí nebo se pak s ním vyrovnávat,“ říká Andrea Hlaváčková.

Právě ona před lety rozpad tenisového páru iniciovala. Teď je ale ráda, že už má těžké období za sebou a že se může opět zabývat příjemnějšími starostmi.

Těší ji, že bude už brzy tetou a pokud jde o sportovní život, se svou spoluhráčkou žije šancí kvalifikovat se na olympijské hry v Riu a navázat na medailový úspěch z Londýna.

Body do žebříčku pro účast v Brazílii začaly české deblistky sbírat od letošního Roland Garros a teď jich mohou dost přidat i na Turnaji mistryň v Singapuru, do kterého vstoupily hladkou výhrou ve své skupině.

„Všechny body se vlastně už počítají do olympiády. Myslím, že by bylo krásné se na ni dostat. Ani do Londýna jsme nejely s žádnými velkými ambicemi, hlavní cíl je se tam dostat,“ vysvětlují české tenistky.

Jak lákavý je to cíl, dokazují i slova Andrey Hlaváčkové: „Pokaždé mi vstávají chlupy na ruce, když si vzpomenu na to semifinále. Obě máme medaili schovanou, člověk to opravdu má v hlavě, protože olympiáda je opravdu nezapomenutelná.“

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká | Foto: Jaroslav Plašil

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme