Rozpolcená pražská koalice chce dál jednat o možné spolupráci v pátek

Na pražském magistrátu se poprvé od koaliční roztržky z minulého týdne sešli zástupci hnutí ANO, ČSDD a Trojkoalice. Společně řešili, jak budou dál fungovat po odvolání čtyř radních. Příští jednání o možné koaliční spolupráci se uskuteční v pátek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát hlavního města Praha

Magistrát hlavního města Praha | Foto: Tomáš Adamec

Po jednání vládnoucí koalice, které trvalo přibližně hodinu a půl, oznámili její zástupci novinářům, že budou mediálně zdrženliví.

Strany si chtějí dát čas, aby závěry z dnešní schůzky stihly probrat na svých zastupitelských klubech. Další jednání mají naplánované na pátek. Na této schůzce pak stanoviska svých klubů představí.

Současná oslabená rada, která má z jedenácti členů pouze sedm, tak bude fungovat i nadále. Všechny strany sporu zároveň nevyloučily, že budou jednat i s dalšími subjekty.

Na dnešní jednání šli zástupci stran s tím, že si chtějí vyslechnout postoje koaličních partnerů. Hnutí ANO už ale včera řeklo, že chce zůstat ve vedení Prahy a bude se spíše ujišťovat, jestli stále platí koaliční smlouva.

Z jejího porušení hnutí ANO a ČSSD nařkla Trojkoalice po odvolání radního Matěje Stropnického. Toho zase včera sociální demokraté označili za lháře.

V tuto chvíli to vypadá, že se strany budou snažit koalici v současném stavu zachovat nejméně do prosince, aby vyřešily rozpočet hlavního města a městských částí.

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme