Kleslová chce rezignovat na funkci předsedkyně hnutí ANO v Praze

Starostka Prahy 10 Radmila Kleslová chce rezignovat na funkci předsedkyně hnutí ANO v Praze. Svolává kvůli tomu krajský sněm. Kleslová uvedla, že nechce dál čelit dehonestující kampani, která ji podle ní účelově poškozuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Starostka Prahy 10, Radmila Kleslová

Starostka Prahy 10, Radmila Kleslová | Foto: Praha 10

Stejný důvod, proč Kleslová rezignovala, sdělil i předseda hnutí ANO Andrej Babiš v SMS zprávě zaslané Českému rozhlasu.

„Paní Kleslovou jsem požádal, aby svolala mimořádný sněm pražské organizace, kde bude zvoleno nové vedení. Volit by měli všichni členové pražské organizace. Paní Kleslová se rozhodla rezignovat z důvodu dlouhodobé kampaně, která poškozuje její osobu a naše hnutí."

Na otázku, kdo by mohl být novým předsedou hnutí ANO v Praze, Babiš v SMS zprávě odpověděl, že nového lídra zvolí cca 250 členů pražské organizace.

Vedení hnutí ANO pak podle místopředsedy Jana Volného k takovému rozhodnutí Kleslovou nenutilo.

„Je pravda, že poslední mediální tlak, který na ni byl vyvinut, si myslím, že byl až neúměrný, samozřejmě nebylo všechno úplně v pořádku, ale ten proces se nějak vyvíjel, tak si myslím, že je to trochu přehnané, a možná i pod dojmem tohoto tlaku se takto rozhodla,“ řekl Volný.

Minulý týden Kleslová rezignovala na placené funkce ve dvou pražských firmách. Čelila kritice, že od nich inkasuje statisíce korun měsíčně.

Působením Kleslové v městských firmách se mělo minulý čtvrtek zabývat zastupitelstvo hlavního města. K bodu programu se ale nedostalo, místo toho zastupitelé odvolali čtyři z 11 radních a jednání nakonec přerušili do 5. listopadu, kdy by měli pokračovat i jednáním o Kleslové.

Radmila Kleslová také podle zjištění investigativních reportérů Českého rozhlasu pracovala nejméně pro pět státních a polostátních firem. Například pro ČEZ, kde pobírala 100 tisíc měsíčně. Smlouvu pak Kleslová předčasně ukončila.

Pracovala i pro Správu železniční dopravní cesty a pro České dráhy. Spolupráce, která už rovněž skončila, Kleslové měsíčně vynášela 135 tisíc.

Smlouvu měla Kleslová také s Čeprem a pražským dopravním podnikem, ve kterém má město podíl. Čepro odmítlo dokumenty odtajnit.

Kleslová byla do září tohoto roku také místopředsedkyní hnutí ANO na celostátní úrovni.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme