Společné zážitky musí jít stranou, Šafářová se na Turnaji mistryň střetne s Kvitovou

Lucie Šafářová a Petra Kvitová se utkají na Turnaji mistryň a na pár hodin tak musejí zapomenout na společné tenisové zážitky. Jen vítězka vzájemného souboje v Singapuru totiž bude mít reálnou šanci na postup do semifinále. A tak je také dopředu jasné, že bude po utkání jedna z někdejších sousedek v prostějovském centru zklamaná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová se na Turnaji mistryň střetne s Petrou Kvitová

Lucie Šafářová se na Turnaji mistryň střetne s Petrou Kvitová | Zdroj: Reuters

„Petra tam přijela, bylo jí snad čtrnáct let, a já jsem tam byla jediná holka, jinak samí kluci. Až pak se tam začaly více sjíždět i holky,“ vzpomíná Lucie Šafářová na začátky v Prostějově.

Od té chvíle už uplynulo víc než deset let. Další ženské spolubydlící v Prostějově postupně přibývaly, ale jen s Petrou Kvitovou spojuje Lucii Šafářovou spousta silných sportovních zážitků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová se na Turnaji mistryň střetne s krajankou a fedcuppovou spoluhráčkou Lucií Šafářovou, všech sedm vzájemných zápasů vyznělo pro Kvitovou

„Největší je Fed Cup, protože to je obrovský úspěch a navíc jsme ho vyhrály několikrát.“

Lucie Šafářová a Petra Kvitová společně získaly už tři fedcupové tituly, o další budou už zanedlouho v Praze dohromady bojovat, ale teď jedna druhé šanci na individuální trofej sebere.

„Momentů, kdy se takhle utkáme, není během roku zase tolik. Daleko víckrát se vidíme mimo kurt, takže je lehčí se vyrovnat s těmito momenty a být kamarádky. Pro mě to bude stejný zápas jako každý jiný,“ dívá se na důležitý český souboj Lucie Šafářová.

Petra Kvitová vyhrála nad Lucií Šafářovou všech sedm vzájemných zápasů, jak dopadne osmý na Turnaji mistryň? | Foto: Reuters

I Petra Kvitová se snaží vzít duel s krajankou a kamarádkou jako každý jiný zápas na turnaji.

Ostatně s variantou, že na tento typ utkání dojde, počítala už před losem.

„Bylo to padesát na padesát. Teď Lucku beru jako jednu z osmi hráček, které tady jsou, a víc to neřeším,“ říká Petra Kvitová, které se zatím dařilo ve všech sedmi předchozích soutěžních zápasech Lucii Šafářovou porážet.

Osmý vzájemný duel krajanek začne od osmi hodin ráno českého času.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme