Karel Gott podstoupil operaci. Nejbližší koncerty jsou zrušeny

Zpěvák Karel Gott je po operaci. Na facebooku o tom bez dalších podrobností informovala jeho manželka Ivana. Gotta v úterý večer lékaři převezli do kardiocentra pražské nemocnice IKEM. Několikanásobný český a zlatý slavík už zrušil své nejbližší koncerty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Gott

Karel Gott | Foto: Petr Adámek

„Milí Karlovi příznivci, manžel včera v poledne podstoupil operaci, jeho stav je stabilizovaný a pooperační průběh je bez komplikací. Všechny vás moc zdraví a děkuje za krásné a povzbuzující vzkazy,“ uvedla na facebooku Ivana Gottová.

Gott měl už v létě potíže kvůli srdeční arytmii. Kardiologové v Institutu klinické a experimentální medicíny mu tehdy doporučili, aby zvolnil pracovní tempo.

Na svém facebookovém účtu Gott už dříve napsal, že ruší svá vystoupení v nejbližším období.

Zdraví zpěváka zajímá i Němce

Zprávy o zdravotních problémech Karla Gotta se dostaly mezi nejsledovanější na německé verzi portálu Google News a zpěvákovu zdravotnímu stavu se věnují všechny hlavní zpravodajské servery.

Gott je v Německu dodnes velmi populární, mezi jeho nejoblíbenější písně u tamního publika patří německé verze Včelky Máji nebo skladba Být stále mlád (coververze písně Forever Young), kterou natočil i jako duet s rapperem Bushidem.

Servery také textově i ve fotogaleriích shrnují téměř šedesátiletou dosavadní kariéru zpěváka, přezdívaného v Německu Zlatý hlas z Prahy. Připomínají například, že po celém světě se prodalo více než 30 milionů jeho desek.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme