Německo kritizuje Rakousko. Údajně nespolupracuje při řešení migrační krize

Německý ministr vnitra Thomas de Maizière kritizoval Rakousko za přístup k řešení migrační krize. Rakušané podle něj v posledních dnech přiváželi běžence k německé hranici bez upozornění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére | Zdroj: Reuters

„Počty nově příchozích uprchlíků v minulých dnech významně stouply kvůli jejich hromadění na balkánské trase. Díky obrovskému úsilí jsme zvládli uprchlíky a žadatele o azyl v Bavorsku přijmout a rozmístit je po celé zemi,“ uvedl Maizière.

„Chování Rakouska bylo v posledních dnech nefunkční. Ti lidé byli přivezeni po setmění k německé hranici bez varování, bez uvážlivosti a bez jakéhokoliv zaopatření. Jsme ale v čilém kontaktu a Rakousko souhlasilo, že se vrátí k řádnému procesu,“ dodal.

Své hranice chce oplotit i Rakousko, kvůli lepší kontrole uprchlíků

Číst článek

Maizière také upozornil, že jeho země začne brzy vracet velké počty neúspěšných žadatelů o azyl. Týkat se to prý bude i mnohých Afghánců, kteří jsou druhými nejčastějšími uchazeči o německý azyl.

Podle německého ministra vnitra by měli zvlášť mladí a bohatší Afghánci zůstat ve vlasti, do které Německo investuje mnoho peněz na rozvoj.

Trasy migrantů | Foto: Český rozhlas

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme