Nedvěd bude v Juventusu ještě 3 roky, potom nevylučuje návrat do Čech

Síň slávy českého fotbalu v sídle Fotbalové asociace na pražském Strahově dnes oficiálně otevřel podpisem své fotografie Pavel Nedvěd. Bývalý reprezentační kapitán, nejlepší evropský fotbalista roku 2003 a nyní viceprezident turínského Juventusu tam dorazil také jako čerstvý držitel státního vyznamenání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel nedvěd s Medailí Za zásluhy

Pavel nedvěd s Medailí Za zásluhy | Zdroj: ČTK

Medaili Za zásluhy převzal během slavnostního večera ve Vladislavském sále Pražského hradu. „Byl to skvělý večer, který mi naši kluci zkazili, protože jsme prohráli v Sasuolu 0:1. V sobotu hrajeme turínské derby, takže musím rychle zpátky. Budeme mít spoustu práce dát do dohromady,“ říká Pavel Nedvěd.

Porážka v italské Sérii A mu přidělal starosti, radost naopak udělala síň slávy, kterou si na Strahově důkladně prohlédl. „Je super. Mám srovnání, v Juventusu máme také takové muzeum. Tohle byla možná jediná věc, která chyběla. Celý dům na mě působí moc hezky,“ chválí viceprezident Juventusu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Nedvěd na Strahově otevřel Síň slávy českého fotbalu. Do funkcionářského sídla se možná za 3 roky vrátí, zjistil Jakub Kanta

Na druhou nejvyšší pozici v klubu Nedvěda prezident Agnelli jmenoval před necelým týdnem a ocenil tak nejen jeho osm let strávených v dresu Staré dámy, ale především jeho pětiletou práci ve vedení.

„Během pěti let jsem získal zkušenosti a počítám i s tím, že je budu získávat dál. Máme v plánu spolupracovat až do roku 2018,“ prozrazuje 43letý bývalý vynikající záložník, který ale nemá ambice nahradit svého nadřízeného ve funkci prezidenta.

Číst článek

Nabízí se i otázka, jestli by se jednou nechtěl vrátit a třeba právě na pražský Strahov jako šéf českého fotbalu. Ostatně, když Nedvěda Angelli povyšoval, mluvil i právě o tom, že za deset dvanáct let by to mohl být jeho cíl.

„Za tak dlouho? To už budu starý,“ rozesměje se Nedvěd, ale dál už pokračuje vážně: „Nikdy neříkej nikdy, ale jsem rád, že jsem měl možnost nárazově pomoct českému fotbalu, reprezentaci i Mírovi Peltovi. Myslím, že jsme udělali kus dobré práce, a jsem rád, že ta cesta byla úspěšná,“ dodává Pavel Nedvěd.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme