Zloději kradou během Dušiček věnce, kabelky i jízdní kola. Policie posiluje hlídky

Dušičky nelákají na hřbitovy pouze pozůstalé, ale také zloděje. Ti dokážou využít i chvilku nepozornosti a ukradnout peněženku, kabelku, věnce nebo třeba jízdní kolo. V okolí hřbitovů i přímo na nich proto v těchto dnech hlídkují policisté a strážníci. Lidi upozorňují na to, aby si na své věci dávali pozor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Památka zesnulých, Dušičky, policisté hlídají hřbitov před zloději

Památka zesnulých, Dušičky, policisté hlídají hřbitov před zloději | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

„Pořád koukám a kontroluji, jestli mám v tašce peněženku. Pořád to mám při sobě a hrozně si dávám pozor, protože se krade všude,“ říká paní Marie Krajníková, která přišla na hřbitov v královéhradeckých Kuklenách.

Podle strážníka Zdeňka Zikmunda si ale hodně lidí své věci nehlídá, a počet krádeží tak roste.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zloději kradou během Dušiček věnce, kabelky i jízdní kola. Policie posiluje hlídky. Téma pro reportéra Ondřeje Vaňuru

„Výzdoby věnců, svícnů, ale jsou to hlavně drobné krádeže kabelek, různého vybavení i bicyklů. Neustále chodíme dokola, upozorňujeme na to, že věci mohou být ukradeny, namátkově ve dvě nebo ve tři ráno chodíme a kontrolujeme,“ popisuje Zikmund.

Rada je přitom podle něj jednoduchá. Lidé by si měli dávat na své věci pozor. Na nadcházející dušičkový víkend se kromě městských strážníků připravuje i státní policie.

„V tomto období zvýšíme hlídkovou činnost jak na vozovkách, tak i v prostorách a okolí hřbitovů, abychom předešli krádežím,“ vysvětluje Jan Čížkovský z královéhradecké krajské policie.

Desítky hlídek budou po celém Česku v okolí hřbitovů až do pondělí.

Ondřej Vaňura, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme