Kvitová se utká s Šarapovovou o finále Turnaje mistryň. Pomohla jí Šafářová

Petra Kvitová ve svém posledním zápase základní skupiny Turnaje mistryň v Singapuru podlehla Španělce Garbiňe Muguruzaové ve třech setech. Přesto postoupila do sobotního semifinále, ve kterém se utká s Ruskou Marií Šarapovovou. V následujícím zápase totiž Lucie Šafářová zdolala Němku Angelique Kerberovou 2:0 na sety a krajance pomohla ke druhému místu v Bílé skupině. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Muguruzaová a Polka Agnieszka Radwaňská.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová (vlevo) gratuluje Garbiňe Muguruzaové k vítězství

Petra Kvitová (vlevo) gratuluje Garbiňe Muguruzaové k vítězství | Zdroj: Reuters

O jakou bitvu mezi Kvitovou a Muguruzaovou půjde, naznačila první hra. Česká tenistka game při svém podání získala až po devíti minutách. Na servisu se trápila celé utkání, ale ukázala srdce bojovnice a předvedla nejlepší výkon v turnaji.

Kvitová střídala skvělé vítězné údery se špatnými a v duelu dvou ranařek se dvaadvacetileté Španělce v ostrých výměnách od základní čáry vyrovnala. V úvodním setu dokázala odpovědět na první ztrátu servisu, ale v koncovce chybovala.

Ve druhé sadě se Kvitová úspěšně opírala do returnu při druhém servisu soupeřky, jenomže o první tři získané brejky vždy přišla.

Muguruzaovou ale znejistěla, navíc dobíhala ztracené míče a i favoritka dokázala zkazit nahrané voleje. Kvitová si podržela servis na 5:4 a při dalším podání soupeřky proměnila druhý setbol.

Kvitová byla dva míče od vítězství

Dominance returnů pokračovala i v rozhodujícím setu. A znovu šla dvakrát do brejku Kvitová, ale vedení 2:0 ani 4:2 neudržela. Za stavu 5:4 a 30:0 při podání Muguruzaové byla dva míče od výhry, ale neuspěla.

Lucie Šafářová během zápasu s Angelique Kerberovou | Foto: Reuters

V dramatické koncovce Češka odvrátila za stavu 5:6 tři mečboly, nevyužila dva brejkboly a odešla poražena po dvou a půl hodině hry.

Šafářová ale hrála proti Kerberové uvolněně a drtila ji hlavně z forhendu. Němce nepomohl ani pohovor s trenérem. Česká fedcupová reprezentantka vyhrála ve dvou setech 6:4 a 6:3 a vyřadila ji z turnaje. Němce přitom k postupu stačilo získat set.

Navzdory výhře Šafářová nepostoupila. Radost však měla z toho, že pomohla kamarádce Petře Kvitové. „Konečně jsem přeťala tu šňůru porážek. A že jsem tím ještě pomohla Petře do semifinále a aspoň jedna Češka postoupila ze skupiny, je příjemné zahřátí na duši,“ řekla po zápase Šafářová.

Výsledky tenisového Turnaje mistryň v Singapuru:
Muguruzaová (Španělsko) - Kvitová (Česko) 6:4, 4:6, 7:5
Šafářová (Česko) - Kerberová (Německo) 6:4, 6:3

Konečná tabulka Bílé skupiny:
1. Muguruzaová 3 0 6:1 3
2. Kvitová 1 2 3:4 1
3. Šafářová 1 2 2:4 1
4. Kerberová 1 2 2:4 1

Semifinálové dvojice:
Muguruzaová (2) - Radwaňská (5)
Šarapovová (3) - Kvitová (4)

ČTK, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme