Souboj zklamaných vyhráli Jihoafričané. Z MS v ragby si vezou bronz

Zápas o třetí místo na ragbyovém mistrovství světa vyhráli reprezentanti Jihoafrické republiky. V boji poražených semifinalistů porazili Argentinu 24:13 a ke dvěma světovým titulům přidali i druhý bronz. Osmý světový šampionát zakončí zítřejší finále mezi Novým Zélandem a Austrálií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Handré Pollard proniká argentinskou obranou, skóroval ale hlavně z kopů

Handré Pollard proniká argentinskou obranou, skóroval ale hlavně z kopů | Zdroj: Reuters

Argentinci, kteří se do zápasu o třetí místo dostali podruhé v historii MS, hráli hned od páté minuty oslabení. Desetiminutovou přesilovku využilo křídlo JP Pietersen k položení pětky.

Handré Pollard po položení nejen proměnil konverzi, ale v průběhu první půle využil i tři trestné kopy. Jihoafričané tak vedli 16:0.

Druhý poločas začal drop gólem Nicolase Sáncheze a prvními body pro argentinské „Pumy“. Téměř okamžitě po rozehrání se však po levém křídle prosmýkl Eben Etzebeth a položil druhou pětku zápasu a „Springboks“ odskočili na skóre 21:3, které o chvíli později znovu zvýraznil Pollard.

12 minut před koncem trenér Jihoafričanů Heyneke Meyer vystřídal Bryana Habanu. Legendární křídelník si užil ovace vestoje, ale rekordní 16. položení na MS nezaznamenal. Ve statistikách se tak dělí s Novozélanďanem Jonahem Lomuem.

Modrobílí se tlačili do útoku a položení čestné pětky jim přál celý londýnský stadion. Dočkali se z posledního z posledního útoku, když se skrz jihoafrickou obranu protlačil pilíř Orlandi. Jižní Afrika získala bronzové medaile po vítězství 24:13.

Osmé mistrovství světa v ragby završí zítra finálový zápas mezi Novým Zélandem a Austrálií. Největší favorité šampionátu se na stadionu Twickenham na jihozápadě Londýna utkají o vedení v historické bilanci. Vítěz získá třetí titul mistra světa. Novozélanďané mohou jako první v historii triumf obhájit.

Mistrovství světa v ragby ve Velké Británii:
O 3. místo:
JAR - Argentina 24:13 (16:0)
Body: Pollard 14, Pietersen a Etzebeth po 5 - Sánchez 8, Orlandi 5.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme