Řidiči se musejí obrnit trpělivostí, opravy na dálnici D5 pokračují

30. říjen 2015

Dopravní omezení na dálnici u Rokycan bude i dál komplikovat dopravu. Od zítřka tam navíc budou řidiči jezdit v každém směru jen jedním pruhem.

Už dva měsíce řidičům na dálnici D5 tečou nervy. Silničáři opravují úsek mezi 58. a 50. kilometrem a doprava ve směru na Prahu je svedena do jednoho pruhu. Řidiči jedoucí z Plzně do Prahy tráví u Rokycan desítky minut v pomalu jedoucích kolonách.

Mnozí lidé, kteří jezdí po této trase pravidelně, už běsní. „Je to hrozný, už je tam zase fronta až na Rokycany," vztekal se řidič linkového autobusu.

„Já jezdím každý týden dvakrát na této trase a vnímám to špatně, protože mi kvůli tomu dost často ujede autobus, který navazuje ze Zličína," stěžovala si také jedna z cestujících.

Kdo nechce stát v koloně, sjede při cestě do Prahy na 62. kilometru dálnice a jede přes Rokycany, jenže i tam se tvoří často kolony, ucpává se tak dálnice i samotné Rokycany. A podle všeho bude ještě hůř. Částečná uzavírka se sice zkrátí z osmi na čtyři kilometry, doprava ale bude nově omezená v obou směrech.

„V sobotu 31. října dojde k zásadní změně režimu dopravy na D5. Uzavřou se levé jízdní pruhy z důvodu opravy přejezdu středního dělícího pásu. Bude režim dopravy jedna plus jedna, to znamená jeden pruh každým směrem," uvedl Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic.

Omezení ale nepotrvá dlouho. Nejpozději od 9. listopadu bude doprava na dálnici D5 vedena v obou směrech opět dvěma pruhy standardní rychlostí, jaká je na dálnici běžná. Ředitelství silnic a dálnic pak už v letošním roce žádnou velkou opravu na této komunikaci nechystá.


Místo oprav
autoři: Směna ČRo Plzeň , lum
Spustit audio