Izrael předal Palestincům týdny zadržovaná těla údajných útočníků

Izraelské úřady předaly Palestincům těla pěti mladíků, která zadržovaly několik týdnů. Pohřeb byl večer v Hebronu. Palestinci, zastřelení policií, údajně útočili noži proti Izraelcům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palestinec s nožem během střetů s izraelskými jednotkami

Palestinec s nožem během střetů s izraelskými jednotkami | Zdroj: Reuters

„Máme právo na těla svých synů a dcer bez jakýchkoliv podmínek. Na tom jsme se s izraelskými úřady dohodli,“ uvedl palestinský guvernér Hebronu Kámil Hamíd. Izrael nadále zadržuje i další těla Palestinců.

V pátek zabila izraelská bezpečnost dva Palestince. Na tramvajové zastávce ve východním Jeruzalémě zastřelila mladíka, který pobodal Izraelce.

Další zabitý Palestinec se snažil zaútočit nožem na izraelské vojáky nedaleko Nábulusu na okupovaném Západním břehu. Po vdechnutí slzného plynu zemřel nedaleko Betléma osmiměsíční palestinský chlapec.

Během vlny násilí od začátku října zemřelo asi 70 Palestinců, zhruba polovina z nich byli údajně samotní pachatelé útoků proti Izraelcům.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme