Sedmdesát lidí z vězeňské služby nově dohlíží na pořádek v zařízení pro migranty v Drahonicích

Vězeňská služba ode dneška pomáhá policii hlídat migranty v zařízení Drahonice na Lounsku. Na žádost ministerstva vnitra, uvolnil ministr spravedlnosti Robert Pelikán za hnutí ANO na 70 lidí. Policii budou pomáhat až do konce února.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Drahonice, bývalá věznice

Drahonice, bývalá věznice | Foto: Creative Commons Attribution- Share Alike 3.0 Unported license, Gortyna

„Jde o příslušníky z různých věznic po celé republice, přičemž každá z nich poskytuje jednoho až čtyři zaměstnance,“ popisuje mluvčí ministerstva spravedlnosti Tereza Schejbalová.

„V Drahonicích bude mít každý z nich přiděleného vedoucího příslušníka Policie České republiky. Všichni příslušníci budou vybaveni stejně jako do běžné služby – krátkou palnou zbraní, slzným sprejem a pouty,“ doplňuje mluvčí.

Areál bývalé věznice má kapacitu 240 míst a zpočátku by měla být obsazena zhruba polovina.

Zadržování migrantů v záchytných zařízeních kritizují nevládní organizace. Podle nich tam žijí cizinci v nelidských podmínkách a jsou porušována jejich práva.

Zařízení pro migranty fungují vedle Bělé-Jezové a Drahonic ještě v Zastávce u Brna a ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku.

Zařízení pro migranty (uprchlické tábory) | Foto: Český rozhlas

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme