Prohra a pískot. Jiráček prožil hořký návrat do Plzně

Návrat fotbalisty Petra Jiráčka na plzeňský stadion dopadl pro bývalou oporu Viktorie Plzně neslavně. Nejenže se mu nepodařilo s pražskou Spartou v Doosan Aréně získat žádné body, ale ani se nedočkal vřelého uvítání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Jiráčka v bývalém působišti fanoušci přivítali pískotem

Petra Jiráčka v bývalém působišti fanoušci přivítali pískotem | Zdroj: Reuters

„Hezké přivítání jsem do návratu do Plzně neočekával, přece jen žijeme v Česku. Určitě mě mrzelo, jak se ke mně fanoušci zachovali,“ zalitoval po prohře Sparty ve Štruncových sadech Petr Jiráček.

Během ostře sledovaného zápasu pociťoval při každém dotyku s míčem, že na západě Čech již není vítaným hostem. Plzeňské obecenstvo na něj pískalo a přivítalo ho transparentem: „Ze Sparty se chodí do Plzně, ne naopak!" Navíc se nedařilo jemu ani Spartě, která s oslabeným soupeřem prohrála 1:2.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Jiráček si návrat do Plzně neužil. Byl vypískán a navíc byl na straně poražených

Příjemné pro něj navíc nebylo ani setkání s bývalými kolegy. „Nic s tím neudělám, takže to beru tak, že jsem nyní ve Spartě, kde jsem spokojený a pro kterou budu chtít odvádět maximální výkony,“ prohlásil Jiráček.

Pošramocené vztahy mezi fanoušky a hráčem, který se po tříletém působení v Německu odmítl vrátit do svého původního klubu a dal přednost konkurenci, zase tak velkým překvapením nejsou. Ovšem ohlasy hráčů Plzně potvrzují, že to skřípe i mezi Jiráčkem a plzeňskou kabinou.

„S Petrem Jiráčkem jsme se vůbec nebavili. Neměli jsme k tomu důvod a ani si nemáme co říct. Je pravda, že jsme se kamarádili, ale to už neplatí,“ potvrzuje slova o přetrhaných vazbách plzeňský Milan Petržela.

„Určitě mě to mrzí, protože mu Plzeň dala šanci, dostala ho do velkého fotbalu a on nyní spálil mosty. Myslím, že to není dobrý příklad pro začínající hráče,“ dodal střelec vítězného gólu.

Choreografie fanoušků Plzně při zápase se Spartou byla namířena i proti bývalému záložníkovi Viktorie | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme