Krejčího ocenili v NHL za říjnové výkony. Byl vyhlášen třetí hvězdou měsíce

Hokejista David Krejčí si za své výkony vysloužil ocenění pro třetí hvězdu úvodního měsíce NHL. Opora Bostonu nasbírala v deseti zápasech 15 bodů a je na třetím místě produktivity soutěže. První hvězdou byl vyhlášen útočník Dallasu Jamie Benn, druhou gólman Montrealu Carey Price.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník David Krejčí patří ke stálicím v Bostonu Bruins

Český útočník David Krejčí patří ke stálicím v Bostonu Bruins | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletý Krejčí v prvních deseti zápasech nového ročníku NHL nastřílel sedm gólů a osmkrát asistoval. Jeho bodová série se zastavila až v sobotním duelu proti Tampě Bay.

Šternberský rodák se tak stal prvním hráčem Bostonu, jenž bodoval v úvodních devíti zápasech od sezony 1992/93, kdy to dokázali Joe Juneau a Dmitrij Kvartalnov.

I díky Krejčímu patří Bruins, kteří zakončili měsíc šňůrou sedmi zápasů se ziskem minimálně bodu, třetí místo v tabulce Atlantické divize.

První hvězdou října byl vyhlášen křídelní útočník Dallasu Benn, jenž v nové sezoně navazuje na tu minulou, v níž získal Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL. Šestadvacetiletý Kanaďan vede bodování se 17 body a s devíti góly se dělí o pozici nejlepšího střelce.

Své pověsti z minulého ročníku nezůstal nic dlužen ani Price, úřadující nejlepší brankář i hráč ligy.

Osmadvacetiletý gólman se výrazně podílel na skvělém startu Montrealu, jenž vstoupil do soutěže devíti výhrami. Sedm z nich, z toho dvě s nulou, vychytal Price.

Cenu pro nejlepšího nováčka získal osmnáctiletý kanadský talent Connor McDavid z Edmontonu. Jednička letošního draftu je s 12 body (5+7) z 12 zápasů nejproduktivnějším nováčkem NHL.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme