Hokejisté v NHL bojují proti rakovině fialovými dresy

Hokejisté v NHL jsou známí tím, že často navštěvují v rámci charitativních akcí nemocnice. Teď upozorňují na rakovinu tím, že si oblékají fialové dresy a nemalými částkami přispívají na léčbu. Děti z nemocnic zvou přímo na led.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči v zámořské NHL opět oblékli fialové dresy

Hráči v zámořské NHL opět oblékli fialové dresy | Zdroj: Reuters

„Je to i pro nás velká inspirace a víme, že takhle musíme pomáhat. Vidět, jak jsou některé děti pozitivní i v těžké situaci, je neuvěřitelné,“ říká jeden z nejlepších útočníků současnosti Sidney Crosby.

On sám je jednou z tváří projektu Hokejem proti rakovině. Mimo jiné natočil video, ve kterém vyjadřuje podporu svým prarodičům. A zdaleka není jediný, kdo pomáhá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hráči v NHL se opět zapojují do charitativní akce Hokejem proti rakovině

„Když jdete do nemocnice a vidíte kohokoli, jak zápasí s rakovinou, uvědomíte si, jak moc jsou ti lidé silní. Dodává to sílu i rodině, která si řekne, že společně to půjde zvládnout,“ říká Wayne Simmonds z Philadelphie.

Se spoluhráčem Jakubem Voráčkem už na sobě fialový dres měli. Český útočník ale pomáhá i v rámci své nadace. Na tribuny zve nemocné děti a po zápasech si s nimi v šatně vždy chvíli povídá.

„Snažím se všemožně pomáhat poslední čtyři roky. Moje přítelkyně bere charitu jako zaměstnání,“ říká Jakub Voráček, který svou charitativní činnost rozšířil i do Čech, kde založil svoji Nadaci na pomoc lidem s roztroušenou sklerózou.

Na fialové dresy v NHL také naváže ještě jedna akce. Měsíc listopad, tedy November, překřtěný na Movember. Během tohoto měsíce si muži nechávají narůst knír a upozorňují tak na problematiku rakoviny prostaty.

Všechny ale spojuje jediné. Přání, které zní na stadionech NHL v rámci akce Hokejem proti rakovině: „Bojuj stále! Zůstaň silný! A věz, že jsme tu všichni a stojíme za tebou!“

Stanislav Zbyněk, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme