Fenomenální LeBron James, jako nejmladší dal 25 000 bodů

Basketbalista LeBron James ozdobil návrat do Clevelandu nejen finálovou účastí v minulém ročníku NBA, ale teď i pokořením magické hranice pětadvaceti tisíc bodů. Překonal ji jako nejmladší hráč v historii. Možná trochu nečekaně ho za to ocenili i fanoušci ve Philadelphii, kde se mu historický zápis povedl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James překonal další rekord NBA

LeBron James překonal další rekord NBA | Zdroj: Reuters

„Podařilo se mi to v budově, do které na basketbal chodí lidé, kteří mu hodně rozumí. Jsou to fanoušci Sixers na život a na smrt, mají ke hře respekt a dočkat se od nich za překonání této hranice ovací ve stoje bylo fantastické,“ užíval si překonání rekordu LeBron James.

I díky tomuto přístupu, kdy se nezdráhá pochválit ostatní, je James v současnosti asi nejváženějším hráčem NBA. Na svém kontě má třicetiletá hvězda aktuálně 25 tisíc a jeden bod.

Historický koš dal James při výhře Clevelandu osm minut před koncem zápasu ve Philadelphii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Již 25 000 bodů si připsal LeBron James v zámořské NBA

Překonání hranice bylo ve velkém stylu. Matthew Dellavedova nahodil míč skoro z poloviny hřiště přímo k obroučce, kde už ve vzduchu visel LeBron James. Ten zasmečoval a sledoval, jak fanoušci vstávají a tleskají.

Po zápase LeBron James samozřejmě sděloval pocity nejen na palubovce Wells Fargo Centra, ale i v kabině americkým novinářům, kde krátce zhodnotil své dvanáctileté působení v nejlepší lize světa.

„Hlavní věcí ale je, že jsem byl schopen zůstat zdravý. Hrál jsem za dvě skvělé organizace, zde v Clevelandu a v Miami. Vždycky jsem měl výborné spoluhráče a trenéry, proto jsem mohl předvádět to nejlepší. Všechno tohle mě dostalo na úroveň, na které teď jsem,“ dodává James.

V tabulce nejmladších hráčů s pětadvaceti tisíci body se dostal před stále aktivního Kobeho Bryanta a legendárního Wilta Chamberlaina.

Štěpán Pokorný, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme