Kapitán české házenkářské reprezentace Filip Jícha si náramně užívá přesun do Barcelony

Čeští házenkáři začnou boje o postup na mistrovství světa 2017. Na úvod kvalifikace je čeká v Praze od 17.10 papírově slabší Belgie. Národní tým povede za úspěšným výsledkem Filip Jícha. Po přestupu z německého Kielu poprvé jako házenkář Barcelony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán české házenkářské reprezentace Filip Jícha

Kapitán české házenkářské reprezentace Filip Jícha | Zdroj: ČTK

„V minulé sezoně jsem za klukama jezdil rád, i když si mě dobírali, že jsem spíš nehrající kapitán, jako v Davis Cupu,“ směje se Jícha.

Český kapitán totiž část minulé sezony nemohl hrát kvůli rekonvalescenci po operaci kotníku, a následně i kvůli zánětu stydké kosti. Ten už sice nemá, okolí postiženého místa je ale stále oslabené, a tak úplně v pořádku elitní házenkář není. V novém působišti má ale větší prostor pracovat na úplném uzdravení.

„Španělská liga není tak náročná jako německá. Když se necítím fyzicky dobře, tak nemusím hrát a trenérský tým mi připraví program tak, abych se mohl věnovat lize mistrů, která je pro nás to hlavní. V Německu něco takového nepřichází v úvahu, tam musíte hrát pořád,“ srovnává kapitán české reprezentace svoje vytížení v Kielu a v Barceloně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán házenkářské reprezentace Filip Jícha před kvalifikačním zápasem s Belgií

Po letním přesunu ze severu Německa do Španělska navíc ocenil ještě jednu věc.

„Klima a prostředí je v Barceloně prostě úžasné. Skoro každý den svítí slunce a je hezké počasí. Nikdy jsem si nemyslel, že by to mohlo mít tak pozitivní dopad na moji psychiku,“ užívá si změnu český reprezentant.

Filipa Jíchu potěšily i další věci, mimo jiné že ho v multikulturním kádru katalánského klubu přijali s uznáním a respektem. Ještě ale musí zapracovat na španělštině. Tu ovšem teď nepotřebuje.

Jako kapitán české reprezentace nastoupí odpoledne v kvalifikaci mistrovství světa proti Belgii. A jak se bude dařit nejen Filipu Jíchovi, můžete slyšet od 17.10 v přímém přenosu na streamu Český rozhlas Sport a ve vstupech na této stanici.

Mirko Vasič, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme