Na Bayern levněji než na Arsenal. Fanoušci ušetří v Mnichově na vstupenkách a taky na pivu

Brankář Petr Čech hraje fotbal v Mnichově tuze rád a výlet za Ligou mistrů do říše Bayernu znamená vítanou změnu i pro fanoušky Arsenalu. Ti přijeli svůj tým podpořit v důležitém utkání skupiny "F" Ligy mistrů a ještě při tom ušetří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal pojí fanoušky. Na Mnichov vyrazili podpořit „svůj“ Arsenal i fanoušci z Belgie

Fotbal pojí fanoušky. Na Mnichov vyrazili podpořit „svůj“ Arsenal i fanoušci z Belgie | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Právě v Mnichově ohromil Petr Čech poprvé vychytanou nulou proti evropskému velkoklubu, když tam Sparta před 14 lety remizovala s Bayernem, v roce 2012 pak v bavorské metropoli český fotbalista slavil s Chelsea vítězství v Lize mistrů.

Návštěva města pod Alpami je ovšem příjemná i pro fanoušky Arsenalu, a to nejen díky vítězné šňůře jejich oblíbeného klubu, který v anglické lize vyhrál pět zápasů v řadě a nikdo v tamní soutěži nemá více bodů než on.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příznivci Arsenalu ušetřili v Mnichově na vstupenkách. Lístky na Bayern jsou až třikrát levnější než ty v Londýně

Tradiční chorály si užívají i díky tomu, že se ocitli ve fotbalovém cenovém ráji.

„Je tu mnohem levněji,“ rozplývají se Joe a Steve, chlapíci středního věku navlečení do červených triček ostrovního mužstva. Užívají si fakt, že v Mnichově jejich uspořená libra znamená mnohem víc než doma v Londýně.

Když hrál Bayern v říjnu u nich na Emirates Stadium, nejlevnější lístek pro příznivce Bayernu stál 64 liber, stovky německých fandů proti tomu tehdy protestovali.

Prvních pět minut zápasu zůstali mimo tribunu a pak na ní rozvinuli transparent: 64 liber za lístek, ale bez fanoušků nestojí fotbal ani za penci.

Po zápase na jejich nevoli reagoval i trenér Bayernu Pep Guardiola. Španělský stratég slíbil fanouškům Arsenalu, že odvety v Německu se bát nemusejí, že ceny budou rozumné. A měl pravdu. Fandové Gunners se do Alianz Areny dostanou i za třetinovou cenu oproti té nejlevnější londýnské.

64 liber za lístek. Ale bez fanoušků nestojí fotbal ani za penci, tak fanoušci Bayernu dávali najevo svůj nesouhlas s cenami vstupenek na Arsenal | Foto: Reuters

„Američtí majitelé, to je problém,“ vysvětlují si vysoké sumy domácích vstupenek Joe a Steve. Podle nich je to obecný problém anglického fotbalu. V Německu zůstal fotbal zábavou za lidové ceny, zatímco v Anglii je kratochvílí hodně předraženou, obzvláště na Arsenalu.

„Ale nechme už vstupenek, radši nám poraďte, kde je nějaká dobrá hospoda,“ loučí se Joe a Steve s vědomím, že i pivo budou mít výrazně levnější, a vyráží se posilnit před večerním šlágrem, ve kterém Wengerovi svěřenci budou hrát o naději na postup do osmifinále prestižní soutěže.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme