Bayern oplatil Arsenalu porážku z Londýna, Čecha překonal pětkrát. Zenit postupuje

Před dvěma týdny udržel gólman Arsenalu Petr Čech proti Bayernu Mnichov čisté konto. Na odvetné klání základní skupiny Ligy mistrů v Německu ale nebude vzpomínat v dobrém. Jen během prvního poločasu kapituloval třikrát, a jeho tým si prohrou 1:5 ještě více zkomplikoval cestu do osmifinále. Naopak Zenit Petrohrad má vítězstvím 2:0 v Lyonu postup zajištěn.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech na půdě Bayernu lovil míč ze své sítě jen během prvního poločasu třikrát

Petr Čech na půdě Bayernu lovil míč ze své sítě jen během prvního poločasu třikrát | Zdroj: Reuters

Trápení Arsenalu v letošním ročníku evropské Champions League pokračuje. Po dvou prohrách proti Dinamu Záhřeb a Olympiakosu Pireus, do nichž Petr Čech vůbec nezasáhl, si domácí výhrou 2:0 nad Bayernem Mnichov vykřesal londýnský klub naději na postup do další fáze. Po středeční odvetě v Mnichově je ovšem osmifinále Ligy mistrů opět o kus dál.

Už v 10. minutě poslal Bayern do vedení Robert Lewandowski. Zatímco polský útočník dál výrazně zaměstnával Čecha, na druhé straně neuznali sudí branku Mesutu Özilovi.

Německý reprezentant bleskově vyrovnal, ale hrál rukou a obdržel žlutou kartu. Bavorský tým přitlačil a nebýt zákroků české brankářské jedničky, mohl dát v úvodním poločase víc gólů než tři. Tři branky padly i po přestávce – dvě na straně Bayernu a jedna na straně Arsenalu, který tak utrpěl debakl 1:5.

Po prohře Dinama Záhřeb na půdě Olympiakosu 1:2 musí Arsenal k postupu do osmifinále získat ve zbývajících dvou duelech šest bodů, spoléhat na dvě vítězství Bayernu a k tomu ještě výrazně vylepšit své skóre, aby měl šanci Olympiakos přeskočit.

Naopak Zenit Petrohrad se stal po Realu Madrid a Manchesteru City třetím osmifinalistou. Ruský tým si venku poradil s Lyonem 2:0, přičemž oba soupeři dohrávali závěr druhého dějství o deseti.

Pozitivně vypadá také situace Chelsea. „Blues“, kteří pod koučem Josém Mourinhem procházejí těžkým obdobím, vyhráli na půdě Dynama Kyjev těsně 2:1. Po čtyřech odehraných utkáních jsou na postupové druhé pozici za Portem, jež si v Tel Avivu proti tamnímu Maccabi připsalo už třetí vítězství v soutěži.

Ve skupině E si pomohlo římské AS výhrou 3:2 nad Bayerem Leverkusen. Svěřenci Rudiho Garcíii sice ztratili dvougólové vedení, ale po vyloučení Omera Topraka využili početní výhody a vyšplhali se na druhou příčku za Barcelonu. Ta si hladce poměrem 3:0 před vlastním publikem poradila s BATE Borisov.

Výsledky zápasů 4. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů

Skupina E:
FC Barcelona - BATE Borisov 3:0 (1:0)
Branky: 30. z pen. a 83. Neymar, 60. Suárez. Rozhodčí: Vad - Albert, Berettyán (všichni Maď.).

AS Řím - Leverkusen 3:2 (2:0)
Branky: 2. Salah, 29. Džeko, 81. Pjanič z pen. - 46. Mehmedi, 51. Hernández. Rozhodčí: Karasjov - Averjanov, Kaljugin (všichni Rus.). ČK: 79. Toprak (Leverkusen).

Skupina F:
Bayern Mnichov - Arsenal 5:1 (3:0)
Branky: 29. a 89. Müller, 10. Lewandowski, 44. Alaba, 55. Robben - 69. Giroud. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.).

Olympiakos Pireus - Dinamo Záhřeb 2:1 (0:1)
Branky: 65. a 90. Pardo - 21. Hodžič. Rozhodčí: Lahoz - Cebrián, Del Palomar (všichni Šp.). ČK: 79. Pivarič (Záhřeb).

Skupina G:
Maccabi Tel Aviv - FC Porto 1:3 (0:1)
Branka: 75. Zaháví z pen. - 19. Tello, 50. André, 72. Layún. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.).

Chelsea - Dynamo Kyjev 2:1 (1:0)
Branka: 34. vlastní Dragovič, 83. Willian - 78. Dragovič. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek (ČR).

Skupina H:
Gent - Valencie 1:0 (0:0)
Branka: 49. Kums z pen.. Rozhodčí: Orsato - Manganelli, Di Fiore (všichni It.).

Lyon - Petrohrad 0:2 (0:1)
Branky: 25. a 57. Dzjuba. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ČK: 72. Gonalons - 89. Aňukov.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme