Železniční přejezd u Studénky zmizí, nahradí ho podchod a objížďka

Ministerstvo dopravy zruší železniční přejezd u Studénky. Dohodli se na tom ministr dopravy Dan Ťok za hnutí ANO a nezávislý místostarosta obce Petr Odchodnický. Pro chodce a cyklisty stát vybuduje podchod a okolo přejezdu postaví retardéry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Železniční přejezd (ilustrační foto)

Železniční přejezd (ilustrační foto) | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

„Přejezd ale zrušíme až poté,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok (ANO), „co bude možnost vybudovat speciální komunikaci nebo dobudovat komunikace, aby kamiony, které zásobují průmyslovou zónu bývalé vagonky, mohly přímo ze sjezdu míjet město a jet do této průmyslové zóny.“

„Dohodli jsme se, že město Studénka udělá studii, která by měla časový plán dohodnout a na základě tohoto plánu potom ministerstvo, potažmo SŽDC, profinancuje speciální komunikaci a zafinancuje i vybudování podjezdu pro kola a pro chodce,“ dodal ministr.

Stát chce přejezd zrušit kvůli červencové srážce kamionu a Pendolina, při které zemřeli tři lidé. Polský řidič obviněný z obecného ohrožení z nedbalosti zůstává ve vazbě, hrozí mu až osm let vězení.

Lidé ze Studénky nechtějí zrušit problematický železniční přejezd, jednat o tom budou v Praze

Číst článek

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme