Liberec ve volejbalové Lize mistrů nestačil. S Belchatowem prohrál 0:3

Tvrdou lekci dostali při své první účasti v Lize mistrů po dvanácti letech volejbalisté Dukly Liberec. S polským Belchatowem drželi krok pouze ve druhém setu a s klubem z absolutní evropské špičky za necelou hodinu a půl prohráli, aniž by získali jediný set.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na tvrdé útoky Belchatowa nestačili ani bloky Leikepa s Janouchem

Na tvrdé útoky Belchatowa nestačili ani bloky Leikepa s Janouchem | Zdroj: ČTK

V první sadě působil domácí celek nervózně a Belchatow okamžitě odskočil, když do tvrdých polských bloků narazili Kriško a Patucha. Zato Lisinac a Conte skládali míče přesvědčivě, takže dovolil Liberci v prvním setu jen 16 bodů.

Po změně stran se domácí zklidnili a výrazně se zlepšili na bloku, kde vynikal Libor Leikep. Dukla se držela až do stavu 19:19, zkušenější soupeř ale lépe zvládl koncovku a Conte vytlučením severočeského bloku zakončil druhou sadu výsledkem 25:22.

Ztracená těsná koncovka se na českých mistrech podepsala ve třetím setu. Belchatow od stavu 4:2 zaznamenal šestibodovou sérii, kterou zápas rozhodl. Tým Michala Nekoly působil ve třetím dějství až odevzdaně a nadechl se až za stavu 14:22. Za hodinu a 22 minut prohrál 0:3 po setech 16:25, 22:25 a 19:25.

Nejlepším hráčem zápasu byl Nicolas Marechal, který zaznamenal 15 bodů, z toho pět přímo ze servisu. Mezi domácími vyčníval kromě Leikepa také polský univerzál Adrian Patucha s deseti úspěšnými útoky.

Dalším soupeřem Liberce v Lize mistrů bude 17. listopadu belgické Roeselare, nejvyšší domácí soutěži Dukla už v neděli přivítá Brno.

Volejbalová Liga mistrů - 1. kolo skupiny E:
Liberec - Belchatów 0:3 (-16, -22, -19)
Rozhodčí: Kellenberger (Něm.), Mitev (Bulh.). Čas: 82 min. Diváci: 2800.
Sestava a body Liberce: Leikep 10, Janouch 3, Správka 2, Staněk 5, Patucha 10, Kriško 7, libero Kopáček - Zajíček, Galabov. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Belchatówa: Marechal 18, Wlazly 11, Conte 10.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme