Soud se ke kauze Kramný vrátí v prosinci. Požaduje další posudek

Soud odročil hlavní líčení v případu Petra Kramného na prosinec. Kvůli rozporům v tom, co uvedli znalci obžaloby a obhajoby, si soudkyně vyžádala revizní posudek. Kramný je obžalovaný, že v roce 2013 během dovolené v Egyptě zabil svou ženu a dceru elektrickým proudem. Obhajoba příčinu smrti zpochybňuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Krajského soudu v Ostravě pokračovalo 5. listopadu hlavní líčení s Petrem Kramným, obžalovaným z vraždy manželky a dcery při dovolené v Egyptě

U Krajského soudu v Ostravě pokračovalo 5. listopadu hlavní líčení s Petrem Kramným, obžalovaným z vraždy manželky a dcery při dovolené v Egyptě | Zdroj: ČTK

Kramného obhájkyni Janu Rejžkovou požadavek na nový posudek nepřekvapil. Poznamenala, že „každý soudce je alibista,“ a potřebuje si přikrýt svá rozhodnutí.

„V rámci odvolacího řízení by to Vrchní soud s největší pravděpodobností stejně vrátil sem zpátky za účelem dopracování revizního znaleckého posudku,“ doplnila.

Ani státní zástupce Vít Legerský nebyl rozhodnutím soudkyně překvapený, byť je podle něj posudek obhajoby „zcela vadný“.

„Nesplňuje základní náležitosti, které by znalecký posudek splňovat měl. Pokud údaje v nálezové části neprostupují do závěru, nemohou fungovat,“ uvedl Legerský.

Kauza je soubojem znalců od začátku hlavního líčení. Spory se týkají hlavně odlišné interpretace pitevních nálezů. Zatímco podle obžaloby zemřely Kramného žena a dcera po zásahu elektřinou, znalci obhajoby se přiklánějí spíš k otravě z jídla.

Soudní líčení by mělo pokračovat 17. a 18. prosince.

Případ Kramný | Foto: Český rozhlas

ČRo, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme