Rossi pojede o desátý titul. Po kolizi s Márquezem odstartuje ve Valencii jako poslední

V neděli se v závěrečném závodě mistrovství světa silničních motocyklů ve španělské Valencii rozhodne mezi domácím Jorgem Lorenzem a legendárním Valentinem Rossim o titulu mistra světa. Rossi však po nesportovním chování v minulém závodě v Malajsii odstartuje z posledního místa. Proti trestu podal odvolání k Arbitrážnímu soudu pro sport, ale neuspěl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valentino Rossi (v popředí)

Valentino Rossi (v popředí) | Zdroj: Reuters

Od předposlední Velké ceny silničních motocyklů v Malajsii se v souvislosti s MotoGP nemluví o ničem jiném.

V boji o třetí místo se Valentino Rossi a mladý Španěl Marc Márquez dostali do těsného kontaktu a podle některých záběrů z kamer se zdálo, že Rossi Španěla z motorky úmyslně skopl.

To ale „Doktor“, jak se Rossimu přezdívá, hned po závodě v Malajsii popřel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Valentino Rossi nebude mít ve Valencii snadnou pozici, odstartuje z posledního místa. Příspěvek připravila Dominika Nováková

„Já jsem jenom reagoval na jeho chování. Nechtěl jsem ho shodit, chtěl jsem ho pouze zpomalit a vyvést z ideální stopy. Dostali jsme se do kontaktu, mně spadla noha ze stupačky a on najednou havaroval,“ řekl Rossi.

Po závodě se ho zastalo mnoho fanoušků nejen z Itálie. Ani jediný Čech v královské kubatuře MotoGP Karel Abraham ale nevylučuje, že Rossi v touze po desátém titulu neudržel nervy na uzdě a cestu k titulu si tak zkomplikoval.

„Těžko říct úplně přesně, jak to bylo, ale Márquez docela dost provokoval a možná se opravdu pletl Rossimu pod kola. Chápu, že Rossi vypěnil, ale zase na druhou stranu by se tak v rámci nějakého sportovního chování zachovat neměl. Divím se, že to Valentino neudělal nějakým kulantnějším způsobem,“ překvapilo Abrahama.

Rossiho cíl je jasný – porazit týmového kolegu Jorgeho Lorenza. A když se to nepovede, dojet alespoň těsně za ním. Dělí je od sebe totiž pouze sedmibodový rozdíl.

„Stačí, aby Lorenzo udělal chybu a spadl. Jakmile se to stane, je jasno. Ale pojede před domácím publikem na trati, na které určitě umí zajet, takže Valentino to bude mít nesmírně těžké, aby si v posledním závodě udržel takový náskok, aby vyhrál desátý titul,“ odhadl Abraham, který kvůli zranění do nedělního závodu nenastoupí.

Velká cena Valencie startuje v neděli ve 14 hodin.

Dominika Kvapilová, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme